UŽIVA

DAJTE MU PROSTOR - I GLEDAJTE KAKO VODI TIM! Bogdanović pokazao da je vođa, dao 29 poena u ludoj utakmici

Autor Milutin Vujičić

Još jedna u nizu dobrih partija Bogdana Bogdanovića ove sezone.

Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović imao je ove sezone dosta problema sa povredama, ali kada je potpuno zdrav - igra sjajno i to se oseti u igri Atlante!

Prethodne noći bilo je neizvesno da li će Bogdanović nastupiti, tek pred utakmicu dali su mu "zeleno svetlo" da zaigra, a Bogdanović je šuterski odmenio Treja Janga odigravši jednu od najboljih utakmica ove sezone. U meču u kome je palo 255 poena, Atlanta je postigla više za pobedu - 132:123.

Bogdanović je postigao čak 29 poena za Atlantu uz odličan šut (8 od 14 iz igre, 5 od 7 za tri poena), a imao je na svom kontu još pet skokova - sve za manje od pola sata.

Houksi su imali još dvojicu vrlo raspoloženih košarkaša: Kapela je postigao 22 poena i imao još 15 skokova, dok je Hurter takođe imao 22 na svom kontu, a pogodio je čak šest trojki. Trej Jang je odlučio da manje šutira, pa je meč završio sa 14 poena i 16 asistencija.

Na drugoj strani Indijanu su predvodili Badi Hild (26) i Tajris Haliburton (25), doskorašnji igrači Sakramenta, dok je odličan bio i Goga Bitadze sa 14 poena.