ŠTA VI KAŽETE?

GLASANJE POČELO - BIRA SE PRVA I DRUGA EVROPSKA PETORKA U NBA LIGI! Trojica Srba na spisku, tu su mnoge legende!

Autor Nemanja Stanojčić

Mogu li sva trojica srpskih igrača da se nađu u dve idealne petorke. Na listi je 20 igrača ukupno..

Izvor: Profimedia

Glasanje je počelo! Od ponedeljka 28. marta navijači širom Evrope mogu da učestvuju u još jednoj kategoriji. Ujedno i završnoj kada je u pitanju "NBA 75 Euro vote". Ovog puta se glasa za prvi i drugi NBA evropski tim svih vremena.

Kao što sam naziv glasanja kaže, svi zainteresovani mogu da glasaju na evropske igrače koji su ostavili trag u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Bilo da su u pitanju legende ili sadašnji igrači. Uži izbor igača napravio je panel sastavljen od novinara, poznatih i uticajnih ličnosti.

Glasanje traje do srede 6. aprila, rezultati će biti objavljeni u petak 8. aprila. Glasovi navijača određuju 50 odsto konačnog rezultata, a panel preostalih 50 odsto. Ukupno 20 košarkaša.

Na spisku se nalaze trojica srpskih igrača - Peđa Stojaković, Vlade Divac i Nikola Jokić.

Kada je region u pitanju, tu su trojica Hrvata i dva Slovenca. U pitanju su Dražen Petrović, Dino Rađa, Toni Kukoč, Luka Dončić i Goran Dragić. Pored njih su tu i dvojica Španaca (Pau i Mark Gasol), dvojica Litvanaca (Arvidas Sabonis i Šarunas Mačijulonis), trojica Francuza (Toni Parker, Rudi Gober, Boris Diao), dvojica Turaka (Hedo Turkoglu i Mehmet Okur), dvojica Nemaca (Dirk Novicki i Detler Šremf) i jedan predstavnik Grčke (Janis Adetokumbo).

Izvor: nba