Auh!

BUM - JANIS BRUTALNO ZALEPIO EMBIDA ZA POBEDU BAKSA! Jokićev najveći rival dobio BLOKADU koju će pamtiti! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Strašan potez na kraju meča Filadelfije i Milvokija.

Izvor: Twitter/WorldWideWob/printscreen

Košarkaši Milvokija upisali su veoma važnu pobedu protiv Filadelfije (118:116), a presudni momenat tog meča dogodio se samo nekoliko sekundi pre kraja. Najbolji igrač Baksa Janis Adetokunbo izblokirao je Žoela Embida, a zatim dovoljno smireno izbacio loptu iz reketa i doneo pobedu svojoj ekipi.

Jedan od najboljih poteza večeri u NBA ligi dogodio se nakon što je Embid uhvatio ofanzivni skok nakon promašaja Džejmsa Hardena, a grčki košarkaš mu se našao na putu do koša. Dvostruki MVP je brutalno izblokirao Kamerunca!

Jokićev najveći konkurent u trci za MVP priznanje ove sezone nije imao nikakve šanse protiv jednog od najdominantnijih igrača lige kada je reč o fizičkim predispozicijama. Janis Adetokunbo je poleteo i loptu koju je Embid tek izbacio ka košu zalepio o tablu!

Ovo je Janisova blokada iz više uglova:

Do kraja meča ostlao je oko dve sekunde, a Filadelfija u tom periodu nije uspela da postigne pogodak koji bi joj doneo izjednačenje ili pobedu u ovom meču.

Upravo bi on mogao da ima presudan uticaj na konačan rraspored na tabeli Istoka. Nakon 75 odigranih mečeva Milvoki ima skor 47-28, dok je Filadelfija na 46-29. Prvo mesto Istočne konferencije zauzima Majami sa učinkom 48-28, dok je u borbi za sam vrh tabele i Boston koji ima 47-29.

Inače, Embidovom pokušaju da meč uvede u produžetke prethodio je veliki promašaj Džejmsa Hardena koji je želeo da donese pobedu nakon izolacije i iznuđenog preuzimanja, ali nije bio precizan.

Pogledajte kako je to izgledalo: