Košarka

CEDEVITA OLIMPIJA U STRAŠNOJ FORMI: I Valensija je pala u Ljubljani - SEDMA evropska pobeda u nizu!

Autor Mladen Šolak

Još jedan trijumf "zmajčeka"

Izvor: MN Press

Cedevita Olimpija pobedila je Valensiju u Ljubljani rezultatom 82:76 (20:22, 30:15, 16:19, 16:20) i još jednom pokazala da je u odličnoj formi dok se bliži odlučujući deo sezone.

Nakon pobede protiv Partizana prošlog vikenda, ekipa Jurice Golemca u sredu je u "Stožicama" savladala četvorostrukog osvajača Evrokupa i dodatno popravila svoju poziciju pred plej-of. Ljubljančani sada imaju isti broj pobeda kao i Budućnost, koja je u "slobodnom padu" u poslednjih mesec dana, tokom kojih je izgubila u sedam utakmica, uključujući i poraz ove večeri u Morači.

Iskusni Zoran Dragić je sa 17 poena i 10 skokova predvodio slovenački tim do sedme evropske pobede u nizu, pred 4.500 posetilaca dvorane u Ljubljani.  Dvocifreni u njegovom timu bili su i Jaka Blažič sa 13 poena, DŽejkob Pulen i Edo Murić sa po 11, Jogi Ferel sa 10... Na drugoj strani, Martin Hermanson ubacio je 16 za Špance, ali njegova dobra partija i četiri trojke nisu bili dovoljni da tim sa vrha tabele ostvari trijumf na ovom teškom gostovanju.

U poslednjem kolu grupne faze, Cedevita Olimpija će gostovati Promiteasu u Patri i tog 6. aprila biće definitivno sa kog mesta će se plasirati u plej-of evro-takmičenja.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt