Zašto?!

SKANDAL - JOKIĆEV SAIGRAČ ISKLJUČEN BEZ RAZLOGA: Najveći provokator ga iznervirao, pa izbacio sa meča! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Bek Denver Nagetsa Ostin Rivers morao u svlačionicu sredinom poslednje deonice meča protiv Indijane, iako nije kriv...

Izvor: Twitter/FTB_VIDS/printscreen

Ekipa denvera upisala je važnu pobedu na gostovanju Indijani (125:118) i pomerila se na 5. poziciju na Zapadu, a ponovo je impresivan bio Nikola Jokić. Srpski košarkaš držao je čas košarke svojim rivalima, iako su Nagetsi ponovo igrali bez velikog broja igrača. Da stvari budu gore, jedan je tokom utakmice neopravdano isključen.

Ostin Rivers je ranije morao u svlačionicu zbog duela sa Lensom Stivensonom koji je u NBA krugovima poznat kao provokator. Deluje da igrač Denvera nije uradio ništa nedozvoljeno, ali sudije nisu tako mislile...

Pokret njegove ruke bio je potpuno košarkaški, a iako je prošao blizu Lensove face - kontakta nije bilo!

Verovatno je na sudije uticalo i to što su njih dvojica samo nekoliko desetina sekundi ranije bili u klinču, kada su obojica zaradili tehničku grešku zbog koškanja. Stvari se nisu smirile, a Stivenson je znao to da pretvori u svoju prednost.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Iskusni košarkaš Indijane iskoristio je trenutak. Čovek koji se tokom ove sezone kroz Razvojnu ligu nametnuo za spektakularan povratak u NBA napravio je pokret glavom unazad, a zatim jednom od sudija pokazao na Riversa.

Ubrzo su reagovali arbitri, a Nikola Jokić i njegov Denver ostali su bez važnog čoveka na parketu. Na sreću tima iz Kolorada, to nije imalo presudan uticaj na rezultat. U finišu četvrte deonice Denver Nagetsi su uspeli da steknu nedostižnu prednost.

Na snimku se javno vidi da nema kontakta: