ŠTA VI KAŽETE?

NOVICKI IZABRAO 10 NAJBOLJIH EVROPSKIH IGRAČA U NBA - TU SU 2 SRBINA! Legendarni as o srpskom tandemu: Obožavam ih!

Autor Nemanja Stanojčić

Dirk Novicki je imao težak zadatak da odabere dve petorke sastavljene od evropskih igrača koji su igrali u NBA.

Izvor: YouTube/Screenshot/NBA Europe/Profimedia

U toku je četvrto, ujedno i poslednje glasanje kada su evropski igrači koji su igrali u NBA ligi u pitanju. Od ponedeljka 28. marta, pa sve do srede 6. aprila će navijači moći da glasaju za prvu i drugu petorku u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Nisu samo fanovi na mukama da odaberu 10 od ukupno 20 imena sa spiska, pošto su tu mnoge legende. Morao je dobro da se pomuči i Dirk Novicki. Čuveni nemački košarkaš, koji je takođe među tim igračima, je odabrao svoje dve petorke.

Pre nego što je počeo da bira, priznao je da je izbor veoma težak i naglasio je da sebe neće odabrati ni u jednu od dve petorke. Ovako je on birao.

"Za plejmejkera biram Tonija Parkera. Dražen Petrović je drugi. Kao trećeg biram Janisa Adetokumba, Pau Gasol četvrti. I peti, moram Luku Dončića, on je moj čovek", rekao je Novicki.

Posle kratke pauze je nastavio i potom odabrao dvojicu od trojice srpskih igrača, od njih je van ostao samo Vlade Divac.

"Obožavam Jokića, on je šesti. Njega sam takođe obožavao, tako da je Detlef Šlemf obavezan. Veliki sam fan Peđe Stojakovića, on je osmi. Uf, teško je, volim Tonija Kukoča. I kao poslednjeg biram Arvidasa Sabonisa. To je mojih 10", završio je Novicki.

Dirk Novicki bira dve evropske petorke u NBA
Izvor: YouTube/NBA Europe

Dakle, ovako izgledaju petorke koje je odabrao Novicki.

PRVA: Parker, Petrović, Dončić, Adetokumbo, Gasol
DRUGA: Jokić, Stojaković, Kukoč, Šlemf, Sabonis