KATASTROFA

ŠOK - LEJKERSI NE IDU U PLEJ-OF? Lebron i Dejvis "NESTALI" kad se lomilo, zbog ovog poraza im se opet smeje svet!

Autor Nebojša Marković

Napravili su tim od iskusnih zvezda, ali su Lejkersi blizu toga da ne dobace ni do plej-ofa...

Izvor: Profimedia

Los Anđeles Lejkersi su pred ogromnim šokom - dramatičan poraz na domaćem terenu ih je koštao 10. pozicije na Zapadu i sada bi lako mogli da ostanu i bez razigravanja za plej-of!

Ekipa Lebrona Džejmsa izgubila je 111:114 od Nju Orleans Pelikansa i to posle očajne završnice najvećih zvezda Lejkersa!

Lejkersi su izgubili u neizvesnoj završnici, a nije im bilo dovoljno ni 38 poena Džejmsa ni 23 poena Entonija Dejvisa. Ipak, ono što mnogima nije promaklo jesu upravo promašaji pomenute dvojce u poslednjih pet minuta meča.

Oni su u tim "klač" trenucima, kada se rezultat lomio, ukupno imali jedan pogodak iz šest pokušaja iz igre, uz dva promašena slobodna bacanja iz isto toliko pokušaja!

Upravo zahvaljujući tome, Pelikansi su uspeli da završe meč serijom 11:5 i naprave preokret na krilima Si-Džeja Mekoluma (32 poena) i Jonasa Valančijunasa, koji je pogodio ključnu trojku u završnici (17 poena). Odličan je bio i Brendon Igram sa 29 poena.

Lejkersi su sada 11. tim Zapada sa skorom 31-46 i imaju jednu pobedu manje i jedan poraz više od desetoplasiranog San Antonija. Do kraja regularnog dela sezone je ostalo još pet mečeva za obe ekipe.

Ako Lejkersi ne uspeju da ih prestignu, ostaće i bez doigravanja za plej-of, a time i bez samog plej-ofa...