PRESAVIO TABAK

NBA AS ODBIO DA IGRA, POBEGAO OD NJIH, PA IH SAD TUŽI! Simons traži odštetu, hoće pare - evo koja je CIFRA u pitanju!

Autor Nemanja Stanojčić

Ben Simons ne planira da oprosti ni dolar nekadašnjem klubu, pa je odlučio da "presvije tabak"

Izvor: Profimedia

Jedna od glavnih priča tokom ove sezone u NBA ligi bio je Ben Simons. Još pre nego što je počelo takmičenje on je svima stavio do znanja da ne želi da ostane u Filadelfiji. Radio je sve kako bi naterao čelnike da ga trejduju.

Prvo je odbijao da trenira, pa je onda delovao ekstremno nezainteresovano kada je dolazio da radi sa saigračima, onda se žalio na povredu, da bi na kraju dobio ono što je želeo. Poslat je u Bruklin u sklopu razmene za Džejmsa Hardena. Iako je otišao kod Kevina Durenta i Netsa ne planira da oprosti ni cent bivšem klubu, spremio je tužbu.

Informaciju je preneo "ESPN" pozivajući se na svoje izvore i oni navode da će Simons u sklopu tužbe tražiti skoro 20 miliona dolara. Zahteva da mu se isplati sav zaostali novac, tačnije puna plata za vreme koje je proveo u redovima Siksersa.

Naime, dok je igrao za Filadelfiju klub je doneo odluku da ga kazni sa po 360.000 dolara za svaku utakmicu koju propusti. Od kada je prešao u Netse Simons je preko svojih advokata pokušavao da postigne dogovor, nije uspeo, pa je odlučio da stvari reši na sudu.

Ukupna cifra koju traži je nešto manja od 20 miliona dolara, tako da sada ostaje da se vidi šta će ud reći.