SJAJNO!

BJELICA ZVANI "OSVETNIK" - NAJBOLJI JE PROTIV BIVŠIH: Odigrao strašan meč protiv Kingsa, budi se pred plej-of (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Kingsi su ga trejdovali pre godinu dana...

Izvor: Profimedia

Srpski košarkaši blistali su prethodne noći u NBA ligi. Sve je počelo Nikolom Jokićem koji je srušio Lejkerse i tako ih gotovo otpisao iz doigravanja, potom je Aleksej Pokuševski upisao tripl-dabl protiv Finiksa, da bi sve začinio sjajni Nemanja Bjelica protiv svog nekadašnjeg kluba Sakramenta!

Nije nikakva tajna da su se rastali na nimalo lep način, pa tako Bjelica svaki put ima posebnu inspiraciju protiv Kingsa. Odigrao je jedan od najboljih mečeva sezone i pomogao je Golden Stejtu da slavi 109:90.

Tako je Bjelica meč završio sa 19 poena, 12 skokova i šest asistencija, tako da ni njemu nije falilo tako mnogo da upiše tripl-dabl prethodne noći. Možda bi i uspeo da je proveo više vremena na parketu, ali za pola sata - više nego korektan učinak, a dobra vest za Stiva Kera je da se srpski košarkaš vraća u formu posle povrede.

Pogodio je inače tri trojke iz šest pokušaja, a zabeležio je i dve blokade, čisto da podseti Kingse da su ga se olako odrekli pre godinu dana kada je trejdovan u Majami.

Sada protiv njih igra u istom "osvetničkom" modu kao što je to bilo sa Minesotom...

U njegovoj ekipi Vigins je bio najefikasniji sa 25 poena, Pul je dodao 22, dok je Kuminga upisao još 17. Na drugoj strani Harison Barns je prednjačio sa 18 poena i 10 skokova.

Nemanja Bjelica
Izvor: Youtube/nba screen