Košarka

HIT! OVAKO KARI SLAVI TROJKU NEMANJE BJELICE: Srbin rešetao bivši tim, a kamera "uhvatila" Stefa na klupi (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Reprezentativac Srbije uhvatio sjajan ritam i odigrao najbolji meč u dresu Voriorsa.

Izvor: Profimedia

U pobedi Golden Stejta protiv svog bivšeg tima, Sakramento Kingsa, srpski internacionalac Nemanja Bjelica dao je 19 poena i ukupno tri trojke. A jedna je posebno obradovala najboljeg igrača Voriorsa, Stefa Karija.

Najbolji šuter u istoriji nije bio u ekipi za ovaj meč, već je na klupi plesao slaveći Bjeličinu trojku. Srbin je u igri proveo pola sata i uz Endrjua Viginsa (25 poena) i Džordana Pula (22) dao najveći doprinos trijumfu protiv jednog od tradicionalno najlošijih timova Zapadne konferencije.

Pogledajte Bjeličin koš i Karijev ples kraj terena.

Bio je to Bjeličin najbolji nastup od kada je prošlog leta došao u Golden Stejt. Ove sezone prosečno postiže po šest poena uz 4,1 skok i 2,2 asistencije i deo je tima koji dočekuje predstojeći plej-of sa skorom 50-29 i sa velikim ambicijama na trećem mestu tabele Zapadne konferencije.

Ipak, zvezda prošle noći u NBA ligi kada su u pitanju Evropljani definitivno je bio sjajni Aleksej Pokuševski, srpski internacionalac koji je u dresu Oklahome ostvario prvi tripl-dabl u karijeri i ušao u istoriju lige.