BIO JE RED!

KONAČNO! JOKIĆ DOMINIRA, A NBA LIGA GA TEK SAD NAGRADILA: Srbin dobio priznanje i postavio novi rekord!

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Jokić je dobio nagradu od NBA lige i prestigao je Karmela Entonija...

Izvor: Profimedia

Brilijira Nikola Jokić tokom cele sezone u NBA ligi. Zahvaljujući njegovim partijama Denver ide ka plej-ofu i sve je bliži doigravanju u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Za to vreme čelnici takmičenja malo kasne sa nagradama za njega.

Tek drugi put u sezoni je Nikola dobio priznanje za igrača nedelje. On je bio najbolji na Zapadu, a Trej Jang (Atlanta) na Istoku. Na ovaj način je srpski igrač postavio i novi rekord u Nagetsima pošto je ovo bio ukupno 11. put u karijeri da je dobio ovu nagradu po čemu je prestigao Karmela Entonija.

Neverovatno zvuči podatak da je Jokiću, aktuelnom MVP-ju ovo tek drugi put da je igrač nedelje u sezoni, posebno ako se uzme u obzir da prosečno beleži 26,8 poena, 13,7 skokovai 8 asistencija po utakmici...

Kada je u pitanju ova nedelja, za koju je nagrađen, Jokić je prosečno davao 34,8 poena, z 17,3 skoka i 8,5 asistencija. Denver je u tome periodu zabeležio tri pobede i jedan poraz i na taj način je došao do pete pozicije na Zapadu.

Nedelju je počeo maestralnom partijom proti Šarlota (26, 19sk, 11as), pa je poboljšao košgeterski učinak protiv Indijane (37, 13sk, 9as), u porazu od Minesote nije bilo dovoljno to što je bio nadomak novog tripl-dabl učinka 838, 19sk, 8as), da bi na kraju pružio još jednu maestralnu partiju protiv Lejkersa (38, 18sk, 6as, 3blk).

Podsetimo, Nikola se bori za novo MVP priznanje sa Džoelom Embidom koji je već počeo javno da se žali...