Košarka

LEJKERSIMA SE SEZONA RASPALA, EVO KO ĆE PLATITI ZA TO! Doneo je titulu u Los Anđeles, ali uskoro će biti KRAJ

Autor Mladen Šolak

Bliži se rastanak u El-Eju

Izvor: Profimedia

Lejkersi po svemu sudeći neće ove sezone ući ni u plej-in turnir, a cenu za neuspešnu godinu platiće trener, Frenk Vogel.

U trenutku kada Lebron Džejms i ekipa zaostaju dve pobede za San Antonijom i imaju lošiji međusobni skor, veliki američki mediji najavljuju rastanak najveće franšize i trenera koji joj je doneo poslednju titulu, 2020. godine u Orlandu.

Prema pisanju poznatog novinara Marka Stajna, kao najveći kandidat za mesto trenera Lejkersa pominje se šef stručnog štaba Jute, Kvin Snajder, koji godinama sa "džezerima" pravi iskorake i održava visok nivo, izuzev razočaravajućeg kraja u prošlosezonskom plej-ofu.

Takođe, potencijalni Snajderov naslednik je i Dok Rivers, koji vodi Filadelfiju od 2020. i rastanka sa Los Anđeles Klipersima, s kojima ipak nije uspeo da se plasira u finale Zapadne konferencije. Ipak, iako se pominju i druga imena i iako se iščekuje rasplet oko situacije Rasela Vestbruka i njegovog (ne)ostanka, ostaje da se vidi za koga će se Lejkersi odlučiti posle razočaravajuće 2021/22.

Sa druge strane, Vogel je na klupi Lejkersa proveo četiri godine, a prethodno je samostalno vodio Orlando dve sezone i prethodno Indijanu pet.