HOROR SEZONA

KRAJ! LEJKERSI BEZ IKAKVE ŠANSE ZA PLEJ-IN: Lebron okupio TIMČINU u Los Anđelesu, a oni ne mogu ni među 10 na Zapadu!

Autor Milutin Vujičić

Lebron Džejms je u "civilu" pratio novi poraz Lejkersa.

Izvor: Profimedia/JAVIER ROJAS/EFE

San Antonio je prethodne noći pobedio Denver i tako obezbedio mesto na plej-in turniru, dok su Lejkersi zvanično eliminisani iz doigravanja porazom na gostovanju Finiksu.

Samo pobeda protiv najboljeg tima Zapada održala bi im kakve-takve šanse da se nadaju čudu do kraja sezone, međutim Sansi su vrlo ozbiljno shvatili meč, uostalom njihovo rivalstvo je takvo da nikada nema popuštanja. Lejkersi su ponovo odigrali posebno loše u odbrani, a Lebron Džejms nije mogao da pomogne zbog povrede (121:110).

Zanimljivo je da "Kralj" nije mogao čak ni do kraja da pogleda utakmicu, otišao je u svlačionicu verovatno kako bi demonstrirao svima da je nezadovoljan sezonom u kojoj je zaista odigrao najviše što je mogao.

Džejms je u proseku postizao 30,3 poena, a beležio je i 8,2 skokova i 6,2 asistencije. Ipak, kao i prošle godine ponovo je imao problema sa povredama i nastupio je na samo 56 utakmica. Veći je problem kako je igrao ostatak tima - sa njim i bez njega na parketu - pošto su u pojedinim trenucima delovali kao da se ne poznaju.


Dejvis je prethodne noći upisao 21 poen i 13 skokova, nakon što je propustio najveći deo sezone, dok je Vestbruk tek na kraju "dodao gas" i zaigrao bolje. Susret sa Finiksom završio je sa 28 poena.

S druge strane Devin Buker je postigao 32 poena, a pratio ga je Deandre Ejton sa 22 i 13 skokova.