Košarka

ODABRANA NBA PETORKA DECENIJE, SVI U ČUDU ZBOG JEDNOG IMENA! Da li je njemu zaista mesto uz Lebrona, Karija, Durenta...

Autor Mladen Šolak

Polemike oko izbora ugledne redakcije

Izvor: Profimedia

Amerčka agencija Asošijeted pres objavila je svoj idealni NBA tim za drugu deceniju 21. veka. Prema mišljenju novinara te redakcije, u najboljoj petorci u tom periodu mesto imaju:

  • Stef Kari
  • Kevin Durent
  • Džejms Harden
  • Lebron Džejms
  • Dirk Novicki

Ako se aktuelnom MVP-u Nikoli Jokiću može naći "mana" da još nije osvojio NBA titulu, ostaje dilema da li je onda tu mesto Džejmsu Hardenu. Nesumnjivo jedan od najvećih talenata i istoriji i najgracioznijih igrača, ipak je samo jednom bio u velikom finalu, 2012. kada je izgubio protiv Majamija sa Oklahomom, u kojoj su tada igrali i Kevin Durent i Rasel Vestbruk. Uz to, nijednom nije bio MVP.

Takođe, ostaje velika nedoumica kako nema mesta za Janisa Adetokumba, koji iako u prošloj deceniji nije osvojio titulu, bio je MVP lige i 2019. i 2020, godine.

A, šta tek reći za Kavaija Lenarda (30), koji je 2011. stigao u San Antonio i do kraja decenije ispisao istoriju, jer je osvojio dve titule sa dva različita tima i oba puta bio MVP finala. I 2014, kada je podigao trofej sa San Antonijom i 2019, kada je to uradio i u svojoj jedinoj sezoni u Toronto Reptorsima.

Sigurno je da će ovaj izbor izazvati polemike, kao što obično bude, a lako je pretpostaviti da će mnogi primetiti da možda baš Harden ne pripada tom društvu.