ŠTETA

OKRUTNO! SRBIN DOBIO OTKAZ U NBA TRI DANA POSLE ROĐENDANA: Odigrao najbolji meč u karijeri, a onda se dogodio veliki PEH

Autor Milutin Vujičić

Mogao je i do šampionskog prstena, ali...

Izvor: Profimedia

Američki košarkaš srpskih korena Frank Kaminski dobio je otkaz u Finiksu pred sam početak NBA plej-ofa, što znači da je ostao bez dobre šanse da osvoji šampionski prsten.

Finiks je najbolji tim Zapada i mnogi veruju da će ove sezone doći do titule, međutim to će probati da urade bez Kaminskog. Razlog zbog kog su Sansi raskinuli ugovor sa njim je povreda levog kolena koja ga je potpuno izbacila iz tima, pa je tako nastupio na samo devet utakmica.

U jednoj od njih, u pobedi nad Portlandom (119:109), Kaminski je pružio i najbolju partiju u karijeri i tada se činilo da će biti važan deo strategije trenera Montija Vilijamsa.

Kaminski je sredinom novembra protiv Blejzersa ubacio 31 poena, a imao je i sedam skokova i tri asistencije. Ipak, samo pet dana kasnije doživeo je tešku povredu zbog koje se nije oporavio, pa tako neće igrati sve do iduće jeseni, ako ponovo bude imao klub u NBA.

Nezvanično, umesto njega u roster će sada "uskočiti" Išmail Vejnrajt kako bi pojačao konkurenciju za plej-of, dok će Kaminski raditi na tome da se što pre oporavi i vrati na stari nivo.

Košarkaš koji je pre nekoliko dana proslavio 29. rođendan u karijeri je igrao samo za Šarlot i Finiks.