NE-VE-RO-VA-TNO!

KRALJ JOKIĆ! SRBIN ISPISAO ISTORIJU NBA LIGE: Novi imidž, ali stare navike - Nikola je uradio što NIKADA NIKO nije!

Autor Nebojša Marković

Još jedna brutalna partija MVP-a Nikole Jokića donela mu je učinak kakav nikada nijedan igrač nije uspeo da ostvari u jednoj NBA sezoni!

Izvor: Profimedia

Možda je Nikola Jokić protekle noći u NBA ligi promenio imidž, ali nije stare navike! Srpski centar "oduvao" je Memfis Grizlise brutalnom partijom u pobedi njegovog Denvera iako je krvario na početku meča zbog udarca laktom u glavu. Tako je potvrdio mesto Nagetsa u plej-ofu, ali usput ostvarivši i učinak kakav nikada niko nije imao u jednoj NBA sezoni!

DENVER NAGETS - MEMFIS GRIZLIS 122:109
/34:30, 36:23, 35:25, 17:31/

Zaista je neponovljiv Nikola Jokić! Ponovo je ostvario brutalan učinak u pobedi protiv drugoplasiranog tima na Zapadu, nastavio svoju strašnu formu i tako potvrdio učešće Nagetsa u plej-ofu.

Jokić je predvodio domaću ekipu sa 35 poena, 16 skokova i šest asistencija za 36 minuta provedenih na parketu. Ponovo je Srbin bio izuzetno precizan - 16/24 iz igre, odnosno visokih 67 odsto. Ali ni to nije sve.

Nikola Jokić je protekle noći postao prvi čovek u istoriji NBA lige koji je u jednoj sezoni uspeo da sakupi 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija! Ovo nije pošlo za rukom ni legendama poput Vilta Čemberlena ili Oskara Robertsona koji su davnih dana surovo dominirali NBA ligom, a Srbin je ove godine ponovo uspeo da pomeri granice.

Poslušajte ovacije koje je Jokić dobio pri izlasku iz igre pred kraj meča:

Inače, Jokić je na ovom susretu imao i novi imidž, pošto je prvi put nosio traku oko glave, ali stare navike ostale su iste. Pogađao je iz svih pozicija i mučio odbranu Memfisa, ali je imao i podršku saigrača.

Eron Gordon je ubacio 22 poena, Našon Hajland i Vil Barton su dodali po 16, dok je najefikasniji u Memfisu bio Dezmond Bejn sa tek 14 poena. Vredi istaći da u poraženoj ekipi nije bilo njihovog najboljeg igrača Dža Moranta.

Denver je sada na kolo pre kraja regularnog dela sezone sigurno bar šesti, koje je poslednje mesto koje vodi direktno u plej-of, ali bi mogli da završe i ispred Jute, trenutno petog tima Zapada. Juta ima isti broj pobeda, ali su odigrali meč manje, pa bi do kraja sedmice moglo da dođe i do preokreta Nagetsa...

Nikola Jokić 35 poena protiv Memfisa
Izvor: YouTube/ Dope Players Highlights