PORUKA

HIT! NATPIS NA DRESU ŠPANACA ODUŠEVIO GROBARE! Sjajan gest - jedan detalj su svi videli (VIDEO)

Autor Nemanja Stanojčić

Potez španske Fuenlabrade je oduševio navijače Partizana i klub.

Izvor: Instagram/bfuenlabrada/printscreen/MN Press

Svi navijači Partizana dobro pamte jedan datum. U pitanju je 16. april 1992. godine kada je Partizan postao evropski prvak čuvenom trojkom Aleksandra Saše Đorđevića. Još malo pa će i 30 godina od velikog podviga protiv Huventuda pod vođstvom Željka Obradovića.

Dok se bliži godišnjica toga jedan španski klub napravio je divan gest. Fuenlabrada je na utakmici protiv Obradoira na svojim dresovima nosila jedan detalj koji je oduševio sve u crno-belom taboru. Na šorcevima tima se nalazio natpis "Partizan de Fuenlabrada".

I ne samo to, oni su igrali u crno-belim dresovima baš iz tog razloga, kako bi na neki način odali počast srpskom timu zbog tog uspeha. Razlog je dobro poznat, jer je Partizan zbog ratnog stanja i svega što se dešavalo mečeve igrao kao domaćin baš u tom gradu.

"Nosili smo dresove u posebnim bojama kao motiv za 30 godina od osvajanja evropske titule Partizana. Oni su igrali kao domaćini baš u našem gradu tokom svih dešavanja na Balkanu tih godina", piše u saopštenju kluba.

Interesantno je da je Fuenlabrada pobedila rezultatom 93:92, a srpski igrači su imali veliki uticaj na to. Dušan Ristić je dao 14, Dragan Milosavljević je dodao 12 poena.