Pojačanje!

U ZVEZDI BIO 3 MESECA, U NBA 10 DANA - SAD IMA NOVI KLUB: Sa bivšim igračem Partizana boriće se za opstanak!

Autor Dušan Ninković

Američki košarkaš uspeo je da nađe angažman u finišu sezone, pa će u narednom periodu igrati u Francuskoj.

Izvor: MN Press

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Emanuel Teri (25) ima novi tim. Amerikanac koji je nakon kratkog boravka u Beogradu probao da se nametne u NBA tekuću sezonu završiće u Francuskoj.

On će do kraja sezone nositi dres Orleana koji se grčevito bori za opstanak u prvoj ligi Francuske, a saigrač će mu biti još jedno dobro poznato lice sa beogradskih parketa. Za taj francuski tim ove sezone nastupa nekadašnji igrač Partizana Markus Pejdž.

Njih dvojica će biti saigrači i imaće veoma težak zadatak pošto Orlean trenutno deli pretposlednju poziciju na tabeli sa samo osam pobeda u prvih 28 kola prvenstva.

Ujedno, ovo će biti i dobra prilika za Terija da oživi karijeru koja je poslednjih godina bila veoma neobična.

Američki centar je tokom 2020. godine na po nekoliko meseci bio član Hapoel Jerusalima i Crvene zvezde, u kojoj se zadržao od 17. septembra do 26. decembra. Tada je u Evroligi prosečno beležio 5,6 poena i 4,4 skoka, dok je u ABA ligi postigao četiri poena i imao 4,6 skokova.

Usledile su dve epizode u Razvojnoj ligi, gde je igrao za filijale Klipersa i Kingsa, a zatim i kratkoročni NBA ugovor.

Tokom deset dana u Finiksu odigrao je tri meča uz prosečno pet skokova po utakmici, a nakon isteka tog ugovora vratio se u razvojni tim Sakramento Kingsa.

Sada će uslediti njegov povratak u Evropu, gde će pokušati da se vrati u formu iz sezone 2019/20 kada je bio jedan od najatraktivnijih igrača u turskom prvenstvu. Tada je prosečno imao skoro 11 poena i osam skokova po meču, a pokazivao je i fantastične fizičke predispozicije.