Košarka

POSLE EVROLIGE, ZVEZDA MISLI SAMO NA ABA: Za početak foto finiša - FMP u Pioniru

Autor Mladen Šolak

Crveno-beli se sada fokusiraju isključivo na domaće takmičenje.

Izvor: MN Press

Posle oproštaja od Evrolige pobedom protiv Anadolu Efesa, košarkaši Crvene zvezde okreću se isključivo ABA ligi. U njoj će u ponedeljak imati naredni izazov, jer će dočekati FMP od 18 časova i sa ambicijom da osiguraju prvo mesto na kraju ligaškog dela.

"Panteri" dolaze u halu "Aleksandar Nikolić" na deobi petog i šestog mesta sa ekipom Igokee i sa "overenim" ulaskom u plej-of. U prvom meču koji je odigran na kraju 2011, Zvezda je ubedljivo slavila u Železniku, 98:74.

Očekivanja pred meč je u izjavi za Zvezdin sajt izneo trener Dejan Radonjić, koji opet neće moći da računa na povređeni tandem Branko Lazić – Maik Cirbes.

"Ekipa FMP-a je mnogo puta ove sezone pokazala da može da parira svim ekipama u ligi. Sa naše strane, potrebno je da zadržimo nivo koncentracije i uprkos izuzetno teškom rasporedu imamo potrebnu energiju da opravdamo ulogu favorita u ovoj utakmici", rekao je trener crveno belih.

Ognjen Kuzmić je rekao da će i sledeći meč biti značajan za Zvezdu.

"Očekuje nas meč sa ekipom FMP koja je odigrala jako dobro dosadašnje mečeve i namučila praktično sve favorite za najviši plasman. Mladi su uz pomoć nekoliko iskusnijih igrača, igraju dobro i sa mnogo energije. Učesnici su plej ofa što govori o njihovom učinku i kvalitetu. Završili smo Evroligu na pravi način, imali smo dva dana da se pripremimo za ovaj meč koji je vrlo važan za nas. Ulazimo u finiš i seriju od 4 utakmice u narednih 13 dana u regionalnom takmičenju i ovaj prvi u nizu moramo da odigramo sa mnogo energije".

Karte za meč Crvena zvezda – FMP koji se igra u ponedeljak od 18 sati već su puštene u prodaju po standardnim cenama, a nakon ove utakmice crveno bele očekuju dva gostovanja i zaostali mečevi u Podgorici i Čačku. Nakon završetka ABA lige, Zvezda će imati praktično mesec dana pauze do plej-ofa.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt