Strašno!

BUM! ZAKUCAO PREKO NAJJAČEG IGRAČA NBA LIGE: Klinac (21) uradio što niko ne sme - stavio ga na poster! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Strašan potez na meču Nju Orleansa i Memfisa, gde je Hejs već u prvoj četvrtini izveo najbolji potez meča.

Izvor: Youtube/New Orleans Pelicans/printscreen

Ligaški deo NBA sezone približio se kraju, a na meču timova koji su obezbedili učešće i u doigravanju viđen je jedan brutalan potez. Košarkaš Nju Orleans Pelikansa koji će igrati u plej-inu Džekson Hejs (21) monstruozno je zakucao preko Stivena Adamsa iz Memfis Grizlija i mnoge ljubitelje ubedio da je baš to kucanje sezone.

Desilo se to već u prvoj četvrtini susreta, nakon što je Adams loše bacio pas nakon uhvaćene lopte u odbrani, a Hejs je bez ikakvog dvoumljenja krenuo na kucanje čim je dobio loptu. Iako se tako nešto uglavnom ne radi protiv Adamsa.

Stiven važi za jednog od "najtvrđih" igrača u ligi, čoveka impreisvnih fizičkih karakteristika i retki su oni koji uspevaju da ga stave na poster.

Hejs je to uspeo i to tako da u čudu ostavi i komentatore koji inače pričaju da ulazak u reket nije baš najbolje rešenje za napad protiv Memfisa.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Mladi košarkaš Pelikana probao je ono što mnogima ne pada na pamet i bio je veoma uspešan.

Zakucao je preko momka sa Novog Zelanda, kojeg je i oborio tom prilikom. Adams je bio postavljen za faul u napadu, ali sudije nisu tako procenile ovu situaciju. Na snimku deluje da je Džekson sve uradio po pravilima i da je odluka koju su doneli dobra!

Ipak, Pelikansima ovo nije dovoljno pošto su ubedljivo poraženi od Memfisa (141:114).

Ovako je to uradio:

Hajs zakucava preko Adamsa
Izvor: Youtube/New Orleans Pelicans