Pogledajte

ŠOK U ABA LIGI: CIBONA NAPRAVILA ČUDESAN PREOKRET! Vratila se iz MINUS 19 i srušila Cedevita Olimpiju

Autor Mladen Šolak

Kakav meč u Ljubljani!

Izvor: MN Press

Cedevita Olimpija doživela je šokantan poraz protiv Cibone na svom terenu (80:84), čime je prekinuta njena serija od sedam "jadranskih" trijumfa u nizu. A da neuspeh bude još bolniji po Ljubljančane, u završnici prvog dela meča imali su prednost od 19 poena (49:30).

Međutim, tim bivšeg trenera Cedevita Olimpije Gašpera Okorna u poslednjoj četvrtini se vratio iz dvocifrenog minusa, a ogromne zasluge za to ima mladi centar Darko Banković. Biser hrvatske košarke rođen 2000. godine ubacio je 20 poena uz pet skokova i dao najveći doprinos iznenađenju u Tivoliju. Uz njega, zapažen je bio i  mladi bek iz BiH Mateo Drežnjak (23), sa 17 poena.

Zoran Dragić dao je 21 poen za Cedevita Olimpiju, a najviše je podbacio najbolji šuter njegovog tima Džejkob Pulen, jer je ubacio samo dva poena uz šut iz igre 0/9. Zagrepčani su i to kaznili i rezultatom 23:11 prekinuli seriju od četiri uzastopna poraza.

Cedevita Olimpija Cibona
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.

Cedevita Olimpija će sada imati mnogo komplikovaniji put ka trećem mestu, jer je Budućnost u ovom kolu košem uz zvuk sirene pobedila FMP u Železniku, pa sada ima pobedu više, odigran meč manje u odnosu na Ljubljančane, kao i dve pobede u međusobnom skoru.

Podgoričani će do kraja ligaškog dela igrati protiv Borca i Zvezde u "Morači", kao i protiv Splita u gostima u poslednjoj rundi. Sa druge strane, Cedevita Olimpija će dočekati Borac i gostovati FMP-u.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt