Bravo

INDEKS 49! ZATO GA KARI PEŠIĆ ZOVE U REPREZENTACIJU: Kakva partija srpskog košarkaša u ABA ligi!

Autor Mladen Šolak

Nastup za pamćenje našeg košarkaša

Izvor: MN Press

"Monstruozna" partija srpskog košarkaša Dalibora Ilića (22 godine, 206 centimetara) u pobedi Igokee protiv Krke u nedelju (108:81). Reprezentativni krilni igrač ubacio je čak 31 poen, uz devet skokova i pet asistencija, za indeks korisnosti 49!

Bivši kapiten zlatnih "orlića" i sada već standarni član "A" selekcije u kvalifikacijama, pamtiće trijumf protiv slovenačkog tima i svoju sjajnu partiju i po dve ubačene trojke, dok je 17 poena postigao sa linije za slobodna bacanja.

Izvor: MN Press

Igokea je uspela da u trijumfu protiv poslednjeplasiranog "odseče" iz igre njegovog najboljeg igrača Roka Stipčevića i da ga ograniči na samo osam poena. Uz Ilića, najefikasniji je bio još jedan reprezentativac Srbije, Aleksa Radanov, sa 15 poena. Tim Dragana Bajića se ovim trijumfom učvrstio na petom mestu, uz još jednu preostalu utakmicu u ligaškom delu – protiv Crvene zvezde u "Pioniru" u subotu, 23. aprila.

"Nije još matematički gotovo, ali napravili smo veliki korak ka osvajanju petog mesta na kraju sezone, što je svakako velika stvar", rekao je posle meča Bajić.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt