Košarka

SRPSKI BISER IZLAZI NA NBA DRAFT! Oglasio se Miško - evo kada Nikola ide u Ameriku!

Autor Mladen Šolak

Najveći talenat Mege pokušaće da se nametne NBA trenerima

Izvor: MN Press

Lider Mege Nikola Jović prijavio se za NBA draft, potvrdio je njegov agent Miodrag Ražnatović. Novopečeni "A" reprezentativac Srbije igraće na Fajnal-foru juniorske ABA lige, a onda će propustiti plej-of Superlige Srbije, jer će početkom maja otići u Ameriku.

S obzirom na to da će Mega utakmicom protiv Krke 22. aprila završiti ligaški deo "jadranske" sezone i da nema šansu da se plasira u plej-of, duel u Novom Mestu mogao bi da bude poslednji seniorski nastup talentovanog Jovića za beogradski sastav.

Srpski "bek-šuter od 208 centimetara" ušao je u prvi tim prošle sezone i pod vođstvom trenera Vladimira Jovanovića pokazao veliki talenat. U slučaju da na probama u Americi ostavi dobar utisak, ne bi bilo veliko iznenađenje da ostane "preko bare" u slučaju da mu se poklope kockice na draftu, 23. juna.

Nikola ove sezone prosečno postiže po 11,7 poena uz 4,4 skoka po utakmici i 3,4 asistencije. U februarskom kvalifikacionom "prozoru" debitovao je za seniorsku reprezentaciju Srbije pod vođstvom Svetislava Pešića, a u društvu svog klupskog saigrača Nikole Đurišića.

Prošlog leta, Jović je bio u idealnom timu na Svetskom prvenstvuu uzrastu do 19 godina.