Košarka

PRED ZVEZDOM JE "ATIPIČAN" PERIOD: Dejan Radonjić pauzi od MESEC dana - "Adaptiraćemo se i na to"

Autor Mladen Šolak

Trener Crvene zvezde nakon pobede protiv FMP-a govorio i o predstojećoj višenedeljnoj pauzi do početka plej-ofa.

Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda mts

Pobedom protiv FMP-a u hali "Pionir", Crvena zvezda došla je na pobedu od cilja - osvajanja prvog mesta na tabeli ABA lige pred plej-of.

Nakon trijumfa u kojem se njegov tim vratio iz dvocifrenog minusa sa početka takmice, trener crveno-belih Dejan Radonjić rekao je pobeda bila jedini cilj i da je zbog nagomilanog umora bilo očekivano da kvalitet igre ne bude na evroligaškom nivou.

"Nismo dobro krenuli od početka u oba pravca. Čitavo prvo poluvreme nismo uspeli da igramo odbranu na nivou koji je potreban za zadovoljavajući rezultat. Primili smo 50 koševa u prvom poluvremenu, što je mnogo. FMP je igrao jako dobro. U nastavku smo uspeli da podignemo nivo igre, da dođemo do prednosti, da uđemo u kontrolu meča. Bilo je vidno da postoji ozbiljna doza zamora i potrudićemo se da se u narednom periodu pozabavimo i time, uz raspored koji će biti lakši od onoga što smo imali u dugom periodu pre ovoga. Čestitam FMP-u na odličnoj sezoni i želim im sreću u nastavku".

Radonjić je rekao da se trudio da balansira minutažu, da bi umorni igrači što duže bili na klupi. Posle predstojeće tri utakmice (protiv Budućnosti, Borca i Igokee), Crvena zvezda otići će na praktično jednomesečnu pauzu, tokom koje će imati vremena da dođe do daha.

"U svakom slučaju, uradićemo sve što je moguće. Imamo period od tri utakmice sa danima između koji nam omogućavaju regeneraciju i neke stvari koje su trenutno najpotrebnije da bismo iskoristili pauzu da pre svega zdravi uđemo u plej-of. Pauza je predugačka, ali očekujem da kroz sledeće vreme i pauzu koja sledi imamo mogućnost da računamo na sve igrače i da uradimo koliko je moguće da što spremniji dočekamo plej-of. U odnosu na ono što smo do sada prošli, iskustvo nam govori da ne gledamo previše daleko, ali jasno je da je pred nama atipičan period, duga pauza, koja je specifična za nas jer smo odigrali toliki broj utakmica, mesečno čak i 12, pa je potrebno da se i na to adaptiramo", zaključio je Radonjić.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt