POHVALE

AMERIKANAC ODUŠEVLJEN SINOM LEGENDE ZVEZDE - IMA SVETLU BUDUĆNOST! Holins progovorio o njemu, 1 detalj ga impresionirao!

Autor Nemanja Stanojčić

Ostin Holins je pričao o ABA ligi, Evroligi, propuštenim šansama, ali i o supertalentovanom saigraču.

Izvor: MN Press

Još jedna pobeda nedostaje Crvenoj zvezdi da i zvanično obezbedi prvo mesto i prednost domaćeg terena do kraja ABA lige. Na korak do cilja je stigla posle trijumfa protiv FMP-a u "Pioniru" (90:82).

Tim iz Železnika je pružio dobar otpor, posebno u prvom poluvremenu. Probleme sa raspoloženim Brajsom Džounsom (19, 7as) je imao Ostin Holins. Jedan od najboljih košarkaša Zvezde je tako napravio tri lične greške u prvih pet minuta utakmice.

Posle meča je Ostin pričao o tome, ali i dosadašnjem toku sezone i onome što čeka njega i njegove saigrače u nastavku takmičenja.

"Bilo je ovo jedno od onih noći kada odluke nisu išle u moju korist. Brajs je fantastičan igrač, imao je odličnu partiju kao što igra cele sezone, trudio sam se da mu otežam posao i moramo da mu damo zasluge za ono što je pokazao", počeo je Holins.

Crveno-beli su završili takmičenje u Evroligi. Bili su blizu top 8 faze, ali na kraju nisu uspeli.

"Sa takmičarske strane, naravno da smo želeli plasman u top 8. Borili smo se do kraja, nismo uspeli. Sada moramo da se fokusiramo na ABA ligu."

Plaćen je ceh utakmicama koje su izgubljene u dramatičnim završnicama...

"Teško je reći da li žalimo. Naravno da je moglo da bude drugačije. Neki mečevi nisu zavšreni onako kako smo želeli, dali smo sve što smo mogli, to je deo košarke."

Sledi meč u Podgorici protiv Budućnosti i prilika da se u "Morači" obezbedi tron.

"Tretiramo meč u Podgorici kao svaki, idemo tamo da damo sve što imamo da pobedimo. Značiće nam to što imamo više vremena da se pripremimo i za taj i za se ostale duele koji nas čekaju."

Pored Podgoričana tim Dejana Radonjića čekaju još dva meča. Proti Borca u Čačku, pa u Beogradu protiv Igokee. Posle tog duela u "Pioniru" sledi pauza od skoro mesec dana do polufinalnih okršaja.

"Iz igračke perspektive smatram da niko ne želi da odmori skoro mesec dana. Može da bude i dobro u smislu da imamo više vremena za odmor, oporavak i trening. Može da se gleda iz različitih perspektiva definitivno."

Na kraju je upitan oko Nikole Topića, sina legende kluba Milenka Topića, koji je dobio priliku u prethodnim mečevima.

"Ima samo 16 godina, mlad je, svetla budućnost je pred njim. Dug put je tu, treba da nastavi naporno da radi. Dobar je momak i ima jako visok košarkaški koeficijent inteligencije", zaključio je Holins.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt