Tako je!

JOKIĆ ĆE BITI MVP - UGLEDNI SAJT OTKRIO SVOJE GLASOVE: Nastavlja se podrška za Srbina, oni nisu želeli da se kriju!

Autor Dušan Ninković

Nikola Jokić je trenutno najozbiljniji kandidat za MVP priznanje u NBA ligi, njegovo drugo u karijeri.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je aktuelni MVP lige, a srpski centar ima najveće šanse da to priznanje osvoji i ove sezone. Ankete u SAD pokazuju da je blizu druge nagrade, a veliki zamah u tom smeru mogli bi da budu glasovi novinara jednog od najcenjenijih sajtova.

"Athletic", koji se sportskim temama bavi iz drugačijeg ugla - opširno i analitički, pohvalio se na društvenim mrežama i tekstom na svom sajtu glasovima šestorice svojih novinara. Svaki od njih je na prvo mesto stavio najboljeg igrača Denvera i košarkaša koji ne zna gde mu je prethodna nagrada!

Naravno, ovi glasovi neće napraviti krucijalnu razliku u korist srpskog košarkaša, ali jasno pokazuju mišljenje medija u SAD.

Američki novinari na strani su Nikole Jokića, pa i pored onih koji ga kritikuju košarkaš iz Sombora ima veću podršku nego njegovi najveći rivali. Što se tiče do sada poznatih glasova novinara, Jokić ima ubedljivu prednost u odnosu na Džoela Embida i Janisa Adetokunba.

Za Jokića su glasali Dejvid Oldridž, Sem Amik, Kris Kiršner, Erik Korin, Džoš Robins i Džo Vardon.

Nadamo se da će tako i ostati, a srpski centar osvojiti drugu MVP titulu.

Time bi se u istoriji pridružio igračima poput Janisa, Stefa Karija, Stiva Neša i Tima Dankana, a pred sobom bi imao još dovoljno godina karijere da osvoji i treću.