Košarka

ZVEZDA OTPUTOVALA NA DERBI U PODGORICI: Prva "meč lopta" za pol-poziciju u ABA ligi

Autor Mladen Šolak

Ekipa Dejana Radonjića na tradicionalno teškom gostovanju

Izvor: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde doputovali su u Podgoricu, na poslednje ligaško gostovanje na "Jadranu". Ekipa Dejana Radonjića zaigraće u subotu od 21 čas u "Morači" protiv Budućnosti, u zaostaloj utakmici 15. kola, prvobitno odloženoj zbog korone.

Crveno-beli će u Podgorici imati jednu od tri "meč-lopte" za teoretsko osvajanje pol-pozicije pred plej-of, a nakon duela protiv Budućnosti igraće protiv Borca u Čačku 20. aprila i protiv Igokee u Beogradu, 23. aprila, posle čega će otići na jednomesečnu pauzu do polufinala plej-ofa.

U meču koji je odigran u Beogradu u prvom delu sezone, crveno beli su slavili 71:63, a dueli dva kluba u regionalnoj ligi imaju istoriju još od 2003. godine, od kada su odigrali čak 51 međusobni duel "na Jadranu". Odnos u pobedama je 27:25 u korist crveno-belih, ali je u "Morači" ostvario samo četiri trijumfa i doživeo čak 20 poraza.

"Posle izuzetno napornog ritma trudili smo se da osvežimo tim, očekuju nas još tri meča do kraja regularnog dela sezone, prvi je protiv ekipe Budućnosti koja je u dobrom ritmu nakon nekoliko vezanih pobeda. Trudićemo se da odigramo najbolje moguće u ovom trenutku", rekao je Dejan Radonjić, Zvezdin trener koji je i igrački i trenerski zadužio Podgoričane.

Marko Simonović takođe je bio igrač Budućnosti, a uoči subotnjeg derbija podsećana to šta očekuje njegov tim. "Očekuje nas teška utakmica sa timom koji ove sezone ima najveće ambicije što je pokazao dosadašnjim igrama. Vezali su nekoliko pobeda u prethodnom periodu i igraju ovaj mec na svom terenu gde će imati podršku svojih navijača. Sa naše strane želimo da odigramo dobru utakmicu da odgovorimo na energiju koja će sigurno biti prisutna kod igrača Budućnost. imamo jos tri utakmice koje nadoknadjujemo i zna se da nam je za osnovni cilj do koga je bilo jako teško doći sa svim obavezama u Evroligi i problemima koje smo imali, potrebna još jedna pobeda“ rekao je Simonović.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt