TO JE TO!

ZVEZDA, PARTIZAN I FMP SAZNALI RIVALE U PLEJ-OFU! Poznat ceo kostur ABA lige, ovo su parovi!

Autor Nemanja Stanojčić

I zvanično se zna ko će sa kim igrati u nastavku takmičenja u regionalnom šampionatu.

Izvor: MN Press

Završava se prvi deo ABA lige. Posle meča u "Morači" je poznato sve kada je u pitanju plej-of i ono što čeka ekipe u nastavku sezone. Veći deo ekipa ima još jedan meč do kraja, ali ima onih koji će imati dva susreta. Među njima su Crvena zvezda i Borac od srpskih klubova.

Dok se čeka kraj ligaških obaveza, jasno je ko će sa kim igrati do kraja. Zbog promene pravila Zvezda i Partizan kao dva prvoplasirana tima idu direktno u polufinale i tamo će čekati narednog rivala. Crveno-beli će igrati sa pobednikom duela Cedevita Olimpije i Igokee, dok će Partizan sačekati boljeg iz susreta Budućnosti i FMP-a. Dakle, Srbija bi mogla da ima i tri predstavnika u samoj završnici.

Četvrtfinalni dueli igraju se na dve pobede, prednost domaćeg terena imaće tim iz Podgorice, odnosno Ljubljane. A, upravo će u zavisnosti od tih susreta biti poznato kada bi mogli da se igraju i mečevi polufinala.

Zvezda bi tako posle duela sa Igokeom (23. aprila) mogla da ima skoro mesec dana pauze, pošto će na teren ponovo 14. ili 18. maja, pošto se čekaju ishodi četvrtfinalnih duela. Za to vreme će Partizan igrati u Evrokupu, prvi meč nokaut faze igraju sa Bursom u sredu (20.30 časova).

Prvi četvrtfinalni mečevi igraju se 30. aprila, drugi 7. maja, a eventualne majstorice su zakazane za 14. maj.

Šta vi kažete, hoće li srpska košarka imati tri predstavnika u završnici regionalnog takmičenja?

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt