ZVANIČNO

SRPSKI TRENERI ZAVODE RED U TURSKOM VELIKANU: Saša vodi muški, a Marina će ženski klub!

Autor Milutin Vujičić

Marina Maljković je zvanično promovisana kao novi trener turskog Fenerbahčea.

Izvor: MN Press

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković ima novi posao, odnasno dodatni, pošto je preuzela jedan od najboljih evropskih klubova!

Fenerbahče je objavio da je potpisao ugovor sa Maljkovićevom do kraja sezone, a ukoliko opravda očekivanja - u šta niko ne sumnja - ugovor će automatski biti produžen na još jednu sezonu. Popularnim košarkašim rečnikom, Maljković je sa Fenerbahčeom dogovorila saradnju na 1+1 sezonu.

Zanimljivo je da je u muškom košarkaškom klubu Fenerbahče trener još jedan srpski trener Aleksandar Đorđević, tako da će obe košarkaške sekcije voditi naši košarkaški stručnjaci.

"Želimo da saradnja bude dobra i za klub i za Marinu Maljković, jednu od najvećih trenerki u evropskoj košarci. Želimo da Maljkovićeva ostvari mnogo pobeda sa Fenerbahčeom", poručili su iz turskog kluba u zvaničnom saopštenju na svom sajtu.

Fenerbahče je inače poražen u finalu Evrolige, a odmah nakon toga došlo je do smene. Njih je u finalu pobedila ekipa mađarskog Šoprona, za koju inače igraju i srpske košarkašice Jelena Bruks i Nevena Jovanović.