Pogledajte

"PRESTANI DA SE*EŠ O SUĐENJU!" Hoće Jokićevu nagradu, a OVAKO priča sa NBA šampionom?!

Autor Mladen Šolak

Izveo je više slobodnih bacanja od čitavog tima protivnika, a u toku meča se posvađao sa poznatim trenerom

Izvor: Twitter/BleacherReport

Filadelfija je i u drugoj utakmici plej-of serije pobedila Toronto (112:97), a najbolji igrač Siksersa Džoel Embid ušao je u javnu raspravu sa trenerom Reptorsa, Nikom Nursom. Poručio mu je da se ne žali na suđenje, nakon što je Nurs objasnio da je Embid sam izveo više slobodnih bacanja nego čitav njegov tim (14:12).

Embid mu je prišao još u toku utakmice, a posle je novinarima pričao šta mu je govorio. "On je sjajan trener. Očigledno je bio u stanju da ostvari mnogo sa Torontom (bio je šampion NBA lige 2019) i uvek sam bio njegov fan. Međutim, rekao sam mu, uz poštovanje, da prestane da se*e o odlukama sudija", kazao je Embid.

Centar Filadelfije i jedan od dvojice Jokićevih konkurenata u trci za MVP nagradu, ubacio je 31 poen, od čega 12 sa linije penala.

"Ako želite da na nekoga stavljate po trojicu čuvara kroz celu utakmicu, on će sigurno ići na liniju za slobodna bacanja", rekao je Embid. "Mislim da je svaki faul bio ispravno dosuđen i da je verovatno trebalo da ih bude više, iskreno govoreći".

Očekivano, Nurs se ne slaže sa Embidovim rečima. On je posle prve utakmice rekao da je centar Filadelfije udario njegove igrače laktom, i to nekoliko puta. "Bar u drugoj utakmici nije bilo toliko laktova u lice", rekao je Nurs, pa je otkrio šta mu je Embid rekao na terenu u toku svađe.

"Govorio mi je 'Ubacivaću sva slobodna bacanja ako nastavite da me faulirate. Odgovorio sam mu 'Pa, moraćeš to da radiš'. On je dobar igrač i imam mnogo poštovanja prema njemu. Očigledno igra sjajno i ne preostaje nam ništa osim da se takmičimo protiv njega, kao što je i njemu to jedini izbor", dodao je Nurs.

Izvor: Profimedia

Embid i njegova Filadelfija imaće u sredu priliku da u Torontu izbore tri "meč lopte" za plasman u drugu rundu plej-ofa, gde pobednika ove serije čeka bolji iz okršaja Majami - Atlanta (1:0).