ŠOK

SENZACIJA U EVROKUPU! Bili ispred Partizana, pa ODMAH ispali u plej-ofu - muk u Španiji!

Autor Mladen Šolak

Evo koliko je opasan ovakav format!

Izvor: MN Press

Prve večeri plej-ofa Evrokupa dogodila se senzacija. Huventud, prvoplasirani tim grupe u kojoj je bio Partizan, ispao je iz takmičenja porazom u osmini finala protiv autsajdera, Ulma - 73:79 (17:18, 18:14, 19:19, 19:28).

Tim španskog trenera Karlesa Durana odmah je poslužio kao primer opasnosti koje nosi ovakav format završnice, u kojem odlučuje jedna utakmica. Iako je, gledajući "papir", bilo očekivano da Huventud nastavi da igra kao i u grupi, teret utakmice očigledno je preteško pao pojedinim igračima Španaca. Na primer, beku Brendonu Polu, koji je iz igre šutirao 1/10 i završio meč sa samo tri poena, mučio se i veteran Pau Rivas (1/6 za tri)...

Heroji pobede gostiju bili su Amerikanci, plejmejker Semadž Kriston i krilni centar Džeron Blosomgejm, sa po 21 ubačenim poenom, s tim da je Kriston ostvario indeks korisnosti 31, jer je sabrao i pet skokova i šest asistencija. Njihov tim je ušao u plej-of kao osmoplasirani u Grupi B, sa skorom 7-11, a u sledećoj rundi će igrati protiv Virtusa ili Lijetkabelisa.

Zahvaljući senzacionalnoj pobedi ekipe Jake Lakoviča, dobra vest je stigla i u Partizan, jer je je trenutno samo Gran Kanarija učesnik plej-ofa sa boljim skorom u grupnoj fazi. To znači da će samo taj španski predstavni imati prednost u eventualnom polufinalu protiv ekipe Željka Obradovića.

Ranije u utorak, Cedevita Olimpija je pobedila Turk Telekom u Ljubljani i ona čeka crno-bele u četvrtfinalu, a posle toga se Budućnost oprostila od Evrope. Naravno, trenutno su sve misli Partizana trenutno su usmerene isključivo ka sredi i duelu protiv Burse u Štark areni od 20.30 časova.

Tagovi