Kraj

BUDUĆNOST ODMAH ISPALA IZ PLEJ-OFA: Jedan Amerikanac vukao, drugi "nije došao" na utakmicu!

Autor Mladen Šolak

Kraj za ekipu Aleksandra Džikića u Evropi.

Izvor: MN Press

Budućnost je izgubila od Andore (64:74) i ispala iz Evrokupa u osmini finala. Ekipa Aleksandra Džikića tako je završila učešće u evro-takmičenju u prvom kolu plej-ofa. Njen najbolji igrač večeras je bio Di-Džej Sili, strelac 25 poena koji večeras nije imao pomoć lidera ekipe Džastina Kobsa. Kada poznati plejmejker ne ubaci nijedan poen, Budućnost ima veoma malo šansi da pobedi, a upravo to se dogodilo na ovom gostovanju.

Tandem Petar Popović - Marko Jagodić-Kuridža pokušao je da uz Silija "povuče" ekipu ka plasmanu u četvrtfinale, ali je Džikićev tim u završnici ostao bez goriva i rešenja. Sili je spektakularnom trojkom doneo Podgoričanima vođstvo 61:60 u 34. minutu, ali su potom usledili promašaji predstavnika ABA lige i tu je bio kraj.

Podgoričani tako nisu uspeli da se peti put plasiraju u četvrtfinale Evrokupa, u koje ih je prvi put uveo Dejan Radonjić 2012. i godinu kasnije ponovio taj uspeh. U toj fazi igrali su i pod vođstvom Aleksandra Džikića 2018, kao i prošle sezone, pod vođstvom Dejana Milojevića.

Ove godine ipak su stali na stepenici ranije i sada će se posvetiti isključivo plej-ofu ABA lige, u kojem će od 30. aprila igrati protiv FMP u seriji na dve pobede. Pobednik tog dvomeča igraće u polufinalu protiv Partizana. 

Kada je u pitanju Andora, njeni Amerikanci su u potpunosti preuzeli ulogu koja im pripada i uveli tim u četvrtfinale protiv pobednika duela Gran Kanarija - Šlonsk. Plejmeker Klevin Hana (34 godine) ubacio je 21 poen, bem Dru Kroford uhvatio je devet skokova, a bivši "plej" Cedevita Olimpije i Partizana, Kodi Miler-Mekintajer, podelio je šest asistencija.

U toku ove večeri, veliko iznenađenje dogodilo se na terenu Huventuda, a Partizan je saznao ko ga čeka u četvrtfinalu.