UDARAC

PRVI FAVORIT ZA ŠAMPIONSKI PRSTEN OSTAO BEZ NAJBOLJEG IGRAČA: Ubacio 31 za poluvreme, pa se povredio - odmah su izgubili

Autor Milutin Vujičić

Devin Buker nije mogao da pomogne Finiksu protiv Nju Orleansa u većem delu drugog poluvremena i to se odrazilo na igru njegovog tima. Povreda je i dalje misterija.

Izvor: Profimedia

Finiks je prošle sezone izgubio u finalu NBA plej-ofa protiv Milvokija, međutim ekipa je sazrela i još bolje igra ove takmičarske godine. Bili su ubedljivo najbolji u regularnom delu sezone i ostvarili sjajan skor od 64 pobede i 18 poraza, ali u poslednjih nekoliko nedelja "štucaju".

Ne samo da su izgubili četiri od poslednjih šest mečeva u prvenstvu, verovatno zbog opuštanja, nego su napravili i kiks i u prvoj rundi plej-ofa protiv nominalno najslabijeg protivnika Nju Orleansa, osmog na tabeli Zapada.

Finiks je relativno lako dobio prvi meč (110:99), ali u drugom nisu imali rešenje za Brendona Ingrama i Pelikansi su izjednačili (125:114). A uz to stižu loše vesti za Sanse pošto je najbolji igrač tima Devin Buker povredio zadnju ložu i svi strepe od lekarskog izveštaja.

Buker je za poluvreme ubacio 31 poen Pelikansima, da bi na startu treće deonice morao iz igre. Tokom vraćanja u kontru i pokušaja blokade, "zategao" je mišić na butini i odmah je bilo jasno da je u bolovima.


Ništa nisu želeli da rizikuju u njegovom timu tako da je Buker odmah otišao na klupu i nije se više vraćao u igru. To su Pelikansi iskoristili i uspeli su da izjednače rezultat u seriji, pre svega zahvaljujući Ingramu koji je postigao 35 poena, a bio je nadomak i prvog plej-of tripl-dabla (11 asistenciaj i devet skokova).

Inače, serija se sada seli u Nju Orleans gde će domaći tim imati veliku šansu da preokrene rezultat, posebno ako Devin Buker ne bude mogao da igra.

Pogledajte njegov maestralan koš protiv Pelikansa, a onda i proslavu sa bebom!