Uživo

GODINU DANA SMO POTROŠILI NIZAŠTA, TO JE NAJGORE! Željko Obradović na ivici suza - Ako sam JA PROBLEM, to je najlakše!

Partizan je već u osmini finala Evrokupa završio učešće u tom takmičenju, nakon poraza od Burse 103:95, a trener Željko Obradović bio je izuzetno razočaran takvim ishodom.

Izvor: Sportklub/Printscreen

Košarkaši Partizana su završili učešće u Evrokupu nakon što su prokockali "dobijen" meč u krcatoj Beogradskoj areni. Na kraju je turska Bursa posle produžetka slavila i plasirala se u četvrtfinale - 95:103.

Partizan je imao pet poena prednosti na 20 sekundi do kraja meča, ali im ni to nije bilo dovoljno da savladaju Turke. Bursa je uspela da se izvuče trojkom Holanda na sedam sekundi do kraja, a potom u dodatnih pet minuta iskoriste pad crno-belih.

Iako je Partizan bio drugoplasiran u grupnoj fazi takmičenja, takmičenje su završili već u osmini finala. Posle svega toga, očekuje se i konferencija za medije trenera Partizana Željka Obradovića, koji će analizirati bolan poraz njegove ekipe.

Konferenciju za medije Željka Obradovića pratite klikom na karticu "RAZVOJ DOGAĐAJA".

23:25

ZAVRŠENA JE KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Željko Obradović je završio obraćanje medijima.

23:25

O SISTEMU EVROKUPA

"Znali smo još od prošlog leta za ovaj sistem, gde se igra 18 utakmica u grupi pa onda jedna odlučuje sve. Znali smo da sistem na neki način nije pošten, i to je jedno. Ali da sad pričamo da je sistem loš, to nije korektno. Mi smo imali utakmicu dobijenu, tu nema dileme. Košarka je nepredvidiva u mnogo segmenata. Ne znam šta bih još mogao da vam kažem pametno..."

23:23

DA LI ĆE OBRADOVIĆ OTIĆI POSLE OVE SEZONE?

"Ne, ne. Ja sam rekao da sam došao ovde tri godine. To jedino može da bude odluka kluba, ako bilo ko misli da postoji bolje rešenje od mene za trenera Partizana. Ali i da je sve prošlo najbolje, ja bih nastavio da radim ovde. Ovo su teški trenuci. Analiziraću sve do najsitnijih detalja, ali nema nam druge da se držimo zajedno i da radimo zajedno. Ako bilo ko misli da sam ja problem, onda je to najlakše na svetu."

23:22

OBRADOVIĆ: KAD NEŠTO PONOVIMO 500 PUTA...

"Pametan čovek se uvek uči, ne samo kad greši. Greške su sastavni deo ovoga čime se bavimo, ali... Greška je greška, ali neke druge stvari nisu greška. Ne znam kako da ih nazovem. A mislim na delove iz igre, zato što, ako ponavljaš nešto ne znam koliko puta i onda dođe i ključni trenutak i onda nisi u stanju da to ponoviš, onda ja uperim prstom u sebe. Ako je ponovljeno do sada 500 puta, možda onda treba 2.500 puta. Ali kako god. I igrači i mi treba da shvatimo da kad se vratimo na trening, da okrenemo list i da probamo da se spremimo za plej-of ABA lige. To nam je ostalo, šta da radimo. Uvek ću imati u glavi ovo što smo imali večeras. Ovakvu atmosferu... Nigde nije atmosfera kao ovde niti mislim da je to moguće. I toliko mi je žao... Da ne ponavljam zašto sam došao ovde, iz kog razloga, utoliko mi je teže."

23:20

NEVEROVATNE STVARI SU SE DOGODILE

"Nisam znao igračima ni da kažem kad je sledeći trening, niko ovo nije očekivao. Kako god to zvučalo, želimo da probamo da izvučemo pouke i da se za ABA ligu pripremimo najbolje. Zaista neverovatne stvari su se dogodile."

23:18

OBRADOVIĆ: JEDAN OD NAJTEŽIH PORAZA

"Potrošili smo godinudana naših života ni za šta. I to je ono najgore. Navijači koji su nas nosili cele godine, ovakvu atmosferu niko u Evropi ne može da napravi. Ja sam celog života radio tako da ću da branim igrače. Ostaje gorak ukus. Imam fantastičan stručni štab koji radi fenomenalno i sve ovo što se dešavalo, mi smo spremali, probali da sve uradimo najbolje, ali to nije bilo dovoljno. Tako da ćemo opet da krenemo od mene i svih trenera."

"Jedan od najtežih poraza, sigurno. Znam koliko smo svi želeli da napravimo nešto dobro ove godine. Sve je to izgledalo prilično dobro sem finalne utakmice u kupu protiv Zvezde. Ko zna koliko će nas držati ovaj poraz."

Izvor: Sportklub/Printscreen

23:15

"PREUZIMAM ODGOVORNOST!"

"Ja preuzimam odgovornost za ovaj poraz. U smislu svega što se dešavalo na terneu. Ne bih u detalje šta je rtebalo da se uradi. Mislim da smo imali veoma lako da završimo utakmicu, ali nismo. Sve što se dešavalo tokom meča, preuzimam odgovornost, jer je to logično. Kao neko ko je najiskusniji i ko je prošao kroz sve ovo kroz šta je prošao. Strašno mi je žao. Potrošili smo godinu dana naših života da igramo utakmicu u ovakvom ambijentu i žalim zbog svih nas i njih. I zbog igrača koji su imali veliku želju, ali je ispalo kako je ispalo."

23:13

ŽELJKO OBRADOVIĆ: VEOMA MI JE ŽAO

"Kako sam video utakmicu... Prvo, da čestitam timu Burse za njihovu pobedu i da im poželim sve najbolje. Jedna utakmica, eliminaciona. Veoma mi je žao mojih igrača i svih ljudi koji su večeras došli ovde. To je to."

23:08

ALIMPIJEVIĆ: NAJVEĆA POBEDA U KARIJERI

"Da li je ovo najveća pobeda u mojoj karijeri? Verovatno, bez presedana. Mada je bilo i nekih velikih koje pamtim, poput pobede protiv Real Madrida u Madridu", rekao je posle meča trener Burse Dušan Alimpijević, podsetivši na svoju pobedu sa Zvezdom na terenu "kraljevskog kluba".

Izvor: Sportklub/Screenshot

22:57

KAKO JE PARTIZAN ISPUSTIO POBEDU...

Bilo je "plus pet" za crno-bele na 20 sekundi do kraja meča, ali meč nekako otišao u produžetak, i potom na stranu Burse. Kakav poraz Partizana...

Čitajte detaljnije na MONDU.

Izvor: MNPress

22:44

EVO KAKO JE BILO U ARENI

22:41

Dobro došli u MONDO Live

Pratite uživo tekstualni prenos konferencije za medije Željka Obradovića posle poraza Partizana u osmini finala Evrokupa.

Bursa je crno-bele savladala u Beogradu rezultatom 103:95.