ANALIZA

IZNEVERILI SMO NAVIJAČE PARTIZANA! Mur zna šta je najviše koštalo crno-bele: Ovaj meč nikada nećemo zaboraviti!

Autor Nemanja Stanojčić

Dalas Mur je posle poraza od Burse i ispadanja iz Evrokupa pokušao da objasni šta se dogodilo u krcatoj beogradskoj "Areni".

Izvor: MNPress

Partizan do Evrolige neće doći preko Evrokupa. Imao je veliku šansu da nastavi takmičenje, ali nije uspeo. Umesto četvrtfinala i duela sa Cedevita Olimpijom, izgubio je od Burse, pa će tako turski tim ponovo doći u region, samo ne u Beograd, već u Ljubljanu.

Po završetku meča i svega što se dogodilo u krcatoj beogradskoj "Areni" igrači nisu bili previše raspoloženi za davanje izjava. Pred novinare stali su samo stranci, Zek Ledej, Kevin Panter i Dalas Mur. Upravo je Mur bio taj koji je prvi izašao pred predstavnike medija.

Pokušao je da objasni šta se sve dogodilo, posebno pošto je njegov tim na 14.5 sekundi pre kraja imao pet poena prednosti (84:79).

"Ne znam šta da kažem. Još procesuiram sve, previše grešaka, ne znam odakle da počnem. Mnogo glupih odluka smo doneli i to nas je koštalo. Pritisak? Ne bih se složio sa tim da je presija odlučila, već naše loše odluke koje smo platili na kraju. Imamo i mlade i iskusnije igrače, tako da nije taj pritisak", počeo je Mur.

Nije se složio sa konstatacijom da je promašeno zakucavanje Alekse Avramovića na 75 sekundi pre kraja presudilo, tada je Partizan mogao dodatno da uveća rpednost (79:84).

"Msilim da nije to odlučilo, svašta može da se desi u završnici, videlo se to i u porazu Huventuda. Mora da se igra do poslednje sekunde."

Nije želeo previše da priča o promeni sistema i o tome što se igra samo jedan meč.

"Teško je u ovakvom sistemu. Treći put igram u Evrokupu i svaki put je bilo drugačije. Trebalo je da dobijemo ovaj meč."

Pohvalio je navijače koji su na kraju tešili Avramovića.

"Imamo sjajne navijače. Očekujemo ovako nešto, kada dolazite u Evropu i kada spomenete Partizan prvo se priča o navijačima. Izneverili smo ih i žao nam je zbog toga. Moramo da se regrupišemo i da osvojimo ABA ligu."

Na kraju je priznao da će utakmicu sa Bursom svi verovatno zauvek pamtiti.

"Smatram da ovaj meč nikada nećemo zaboraviti. Od kada smo ušli u sezonu nali smo šta je cilj. Ovo ćemo pamtiti definitivno. Moramo da probamo da promenimo fokus kada počne plej-of ABA lige. Verovatno će nam biti ovo u mislima i ako budemo ponovo igrali neizvesne završnice, samo što te moramo da završimo na drugačiji način", zaključio je Mur.