BRAVO!

JOKIĆ UPOZORAVA ŠAMPIONE - OTPISIVALI SU NAS I PRE! Nikola pokazao zašto je MVP, pa poručio: Bilo je i do PONOSA!

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Jokić je posle pobede protiv Golden Stejta u četvrtom meču plej-of serije imao šta da kaže. Kako o igri, tako i o akciji koja je rešila meč.

Izvor: Profimedia

Nema predaje, nije gotovo dok jedan tim ne dobije četiri meča u plej-of seriji, a Denver nema nameru da odustane od borbe! Pokazao je to pred svojim navijačima, pobedio je Golden Stejt i zakazao peti meč (126:121).

Obezbedili su povratak u San Francisko i tamo će pokušati još jednom da slave i da se vrate kući za šestu utakmicu. Svesni su dobro da neće imati lak zadatak, ali u isto vreme i da neće istaći belu zastavicu pred "ratnicima".

Ključna figura meča bio je Nikola Jokić (37, 8sk, 6as), konačno je dobio podršku saigrača i pravo da se nada "brejku" na gostovanju. Imao je samo reči hvale na račun protivnika.

"Oni su šampionski tim, znali smo da moramo da pružimo otpor da ne bi bili 'počišćeni', smatram da to nismo zaslužili. Bilo je pitanje i našeg ponosa. Pobedili smo odličnu ekipu", rekao je Jokić u prvoj izjavi posle meča.

Ključni koš postigao je Vil Barton. Odbrana Golden Stejta je bila fokusirana na Srbinu, koji je odlično "pročitao" sve i dodao do saigrača. Ispričao je plan za tu akciju

"Monte Moris i ja smo često igrali taj napad. Želeo sam da napadnem Lunija, oni su me udvojili, video sam da je Vil u ćošku."

Denver se već vraćao iz deficita od 3-1 u seriji. Učinili su to u plej-ofu u "balonu" u Orlandu u sezoni 2019/20 kada su savladali Jutu i Los Anđeles Kliperse.

"Borićemo se, nije prvi put da su šanse protiv nas, otpisivali su nas i ranije", zaključio je Jokić.