PORUKA

HAOS! CSKA TRAŽI OD UKRAJINCA DA SE VRATI U MOSKVU! Oglasio se i košarkaš - jednom fotografijom otkrio pretnje!

Autor Nemanja Stanojčić

Doskorašnji košarkaš CSKA Džoel Bolomboj je putem društvenih mreža otkrio kakve pretnje dobija od Moskovljana koji zahtevaju da se vrati u klub.

Izvor: Instagram/Printscreen/Bolomboy21/Profimedia

Od kada je počeo rat u Ukrajini mnogi sportisti su odlučili da napuste Rusiju i da pobegnu iz tog dela sveta. Uglavnom su to bili stranci u raznim sportovima. Jedan od klubova koji se našao u najvećem gubitku tada je CSKA.

Iz Moskve je veliki broj košarkaša napustio klub, redom su odlazili, među prvima Danijel Heket i Tornike Šengelija koji su otišli u Virtus. A tu je i snažni centar Džoel Bolomboj. Ruski klub zahteva od njega da se vrati, pa je zato odlučio da objavi mejl koji je dobio od Natalije Furaeve, potpredsednice kluba.

On je inače rođen u Ukrajii, ali je dobio rusko državljanstvo, pa je nosio dres reprezentacije Rusije. Takođe, ima i američki pasoš. Zbog svega toga je njegova objava na društvenim dodatno dobila na značaju.

"Beži odavde! Rekao sam ti već da se ne vraćam. Tvoj način vraćanja igrača je pretnja i kazna. Rekla si meni i celom timu da možemo da idemo kada je eskalirao sukob između Rusije i Ukrajine", napisao je Bolomboj.

Izvor: Instagram/Printscreen/Bolomboy21

Inače, u spomenutom mejlu Furaeva od Džoela zahteva da se što pre vrati u klub.

"Tražimo od Bolomboja da dođe najkasnije do 1. maja 2022. godine. U suprotnom ćemo morati započnemo pravni proces", piše u mejlu u kom se takođe navodi i novac koji Bolomboj treba da vrati klubu, ali se ne vide tačne brojke.