Spektakl

ŠOKIRALI PARTIZAN, PA OPET NAPRAVILI ČUDO: Alimpijevi PIT BULOVI ušli u polufinale Evrokupa - Pulenova trojka NE VAŽI!

Autor Mladen Šolak

Džejkob Pulen dao je koš za pobedu uz zvuk sirene, ali je ipak zakasnio! Bursa ide u borbu za plasman u finale.

Izvor: MN Press

Bursa je hit Evrokupa! Nakon što je u osmini finala pobedila Partizan u Štark areni, ove srede je savladala i Cedevita Olimpiju u punoj dvorani "Stožice", 85:83 (23:21; 27:15, 17:28, 18:19)! Ekipa srpskog stručnjaka Dušana Alimpijevića tako se plasirala u polufinale protiv Andore i sada je na dva koraka do osvajanja evropskog trofeja!

Bursin heroj iz Beograda, Džon Holand, doslovno je režao na terenu u razgovoru sa novinarima i govorio da su on i njegovi saigrači "psi, pit-bulovi". A to su na terenu i dokazali, iako je Džejkob Pulen dao trojku o tablu za pobedu. Sudije su isprva priznale taj koš, ali je proverom utvrđeno da je zakasnio i Cedevita Olimpija je ispala!

Bursa je tako napravila još jednu senzaciju i opet je to uradila u krcatoj dvorani ABA ligaša. U momentima odluke odigrala je savršenu odbranu na Pulenu i izbacila još jednu "jadransku" ekipu sa puta koji vodi u Evroligu. I Ljubljančani će sada morati da se bore za plasman u elitu kroz regionalni plej-of, u kojem igraju protiv FMP-a, a onda u slučaju pobede protiv Crvene zvezde u polufinalu.

"Bila je sjajna utakmica, mislim da smo zaslužili pobedu, imali smo kontrolu skoro celu utakmicu. Iskreno, ne mogu još da shvatim šta se desilo. Ovo je jedan od najvećih snova u evropskoj košarci i i dalje sanjam. Ima vremena da mislimo o Andori, idemo meč po meč", rekao je Alimpijević.

Bursa će u polufinalu gostovati Andori, dok će u drugom Virtus dočekati pobednika meča Levaloa - Valensija.

Ove večeri je heroj njegovog tima bio Derek Nidam, veteran koga dobro pamtimo i iz Mornara, ali tada u utakmicama "biti ili ne biti" nije igrao ni izbliza dobro kao kod Alimpijevića. On je u Stožicama ubacio 20 poena, šutirao trojke 4/7, i uz to uhvatio pet skokova uz četiri asistencije. Najveću podršku imao je u Bitimu Onuralpu (14) i Endrjuu Endrjuzu (12), koji je mogao da bude tragičar, s obzirom na to da je u poslednjem posedu napravio faul u napadu, oborivši već postavljenog Pulena.

Na njegovu sreću i na zadovoljstvo svih u Alimpijevićevom timu, Cedevita Olimpija nije uspela da u poslednjem napadu šutne na vreme. Jogi Ferel (20 poena) je dugo tražio rešenje, dodao loptu Pulenu (15), a on je pod čvrstom odbranom ostao bez rešenja. Posle svih pet promašenih trojki, tu je pogodio, ali je ipak očigledno zakasnio.