POMERANJE

ALIMPIJEVIĆ POMERIO TERMINE PLEJ-OFA ABA LIGE! Poznat je novi raspored - evo kada će se igrati mečevi!

Autor Nemanja Stanojčić

Bursa je u Evrokupu prvo eliminisala Partizan, pa Cedevita Olimpiju i to je dovelo do pomeranja termina završnice ABA lige.

Izvor: MN Press

Dušan Alimpijević je "odabrao" nove termine završnice ABA lige. Sa Bursom je napravio dva iznenađenja u Evrokupu. Prvo je eliminisao Partizan, zatim i Cedevita Olimpiju, što je značilo da će doći do pomeranja rasporeda u plej-ofu.

Čelnici regionalnog takmičenja su tako saopštili nove termine za utakmice koje slede. Prvo za četvrtfinalne mečeve, pa potom i za polufinalne duele gde Crvena zvezda i Partizan čekaju svoje rivale.

Prvi mečevi četvrtfinala između FMP-a i Budućnosti odnosno Cedevita Olimpije i Igokee počeće po prvobitnom planu 30. aprila, ali će drugi mečevi da se igraju 4. maja umesto 7. maja, a eventualne "majstorice" su na programu 8. maja.

Crveno-beli čekaju boljeg iz duela Cedevita Olimpije i Igokee, a crno-beli pobednika serije Budućnosti i FMP-a i ti polufinalni dueli počeće ranije. Prvi 12. maja, drugi 16, a eventualni treći će se igrati 20. maja. Finalna serija počinje 24. maja, mada je i tu moguće pomeranje ukoliko se polufinalni dueli završe u dva meča.

Podsetimo, četvrtfinalni i polufinalni mečevi se igraju na dve pobede, a finalni na tri.