Čekamo duel

FMP SE NE PREDAJE, IMA PLAN KAKO DA POBEDI BUDUĆNOST: Svaka lopta je bitna, nema lakih poena!

Autor Nikola Lalović

Košarkaši FMP-a u sredu od 21 čas dočekuju Budućnost u meču četvrtfinala ABA lige.

Izvor: MN Press

Nakon prvog meča četvrtfinala plejofa ABA lige u kome je Budućnost u "Morači" savladala FMP, sada se serija seli u Železnik. U sredu od 21 čas tim Nenada Stefanovića dočekaće ekipu Aleksandra Džikića. 

Na prethodnom meču FMP je bio bez najboljeg igrača ekipe Brajsa Džonsa, a sada je trener "Pantera" pozvao publiku da u što većem broju podrži tim.

‘’Igramo treći put sa ekipom Budućnosti u faktički mesec dana, mislim da se već veoma dobro poznajemo i da nema nekih velikih tajni i nepoznanica. Iako smo po mom mišljenju odigrali veoma dobru utakmicu u Podgorici, videli smo da sitne greške i one najmanje, oni kažnjavaju s obzirom da je reč o sjajnoj ekipi i pojedincima", naglasio je Stefanović. 

Istakao je da je ključno da FMP pravi što manje grešaka, kao i da je ključno da se tim bori za svaku loptu u ovom meču.

"Na nama je da probamo da što manje pravimo grešaka sa kojim im dozvoljavamo lake poene i moramo da shvatimo da je svaki posed veoma bitan. Nadam se da će hala biti puna, mislim da su momci to zaslužili i ovom prilikom pozivam navijače da nam pomognu u ovoj utakmici u sredu. Očekujem od mojih momaka da se bore za svaku loptu, energetski budu na maksimumu pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno’’, istakao je Stefanović.

Svoja  očekivanja od meča izneo je i krilni košarkaš Nenad Nerandžić, koji očekuje još bolji meč svog tima nego u Podgorici.

"Želimo da izvučemo pouke iz prve utakmice u kojoj su detalji odlučili pitanje pobednika. Verujem da će tako biti i u sredu. Ovo je prva utakmica završnog dela kod nas kući, očekujem još veću energiju i agresivnost sa naše strane. Nadam se da će hala biti puna i da će naši navijači biti naš šesti igrač", rekao je Nerandžić.