Probajte

NAPRAVITE DRES REPREZENTACIJE SRBIJE: Savez nagrađuje sa 100.000 onog ko dizajnira NAJLEPŠI - ovo su pravila konkursa!

Autor Nikola Lalović

Svako će imati priliku da kreira dres koji će naš tim nositi u 2023. godini.

Izvor: MN Press

Košarkaški savez Srbije raspisao je konkure za izradu idejnog rešenja za novi dres muške i ženske košarkaške reprezentacije. Potrebno je da se pošalje rešenje koje bi ispunjavalo najviše profesionalne standarde FIBA, a povod svemu tome je obeležavanje 100 godina košarke u Srbiji. 

Dres koji pobedi, a koji bi za temu imao vek igre pod obručima u Srbiji biće korišćen na svim važnim mečevima nacionalnog tima u 2023. godini. Autor nagrađenog rešenja osvojiće 100.000 dinara, kao i mogućnost da dizajnira kompletnu opremu nacionalnog tima Srbije.

Idejno rešenje mora da sadrži:

  • Primarno kolorno rešenje (dve boje – tamna i svetla) dresa, šorca i nadmajice koja se nosi u dvorani na utakmicama u 2D i 3D formatu (prednja i zadnja srana)
  • Smernice za izradu dizajna propisane od strane Fiba
  • Internet stranice koje mogu pomoći prilikom izrade idejnog rešenja i gde se mogu videti

Dresovi moraju sadržati logotipe sponzora muške, ženske i 3h3 reprezentacije, vertikalni i horizontalni logotip 100 godina košarke u Srbiji koji sadrži KSS logo predviđen na dresu i nadmajici, logotip 100 godina košarke u Srbiji predviđen na šorcu, zastavu Srbije kao i logotip proizvođača opreme, kompanije PEAK, a svi navedeni elementi mogu se pronaći ovde.

Priloge idejnih rešenja potrebno je poslati u PDF, PNG ili JPEG formatu. Konkursni rad mora biti potpisan šifrom u donjem desnom uglu svih listova (šifru utisnuti preko svake stranice dokumenta kao Watermark). Šifra treba biti sastavljena od tri slovne i tri brojne oznake koje ni na jedan način ne ugrožavaju anonimnost učesnika.

Sve fajlove je potrebno spakovati u jedan zipovan (ZIP) folder nazvan po šifri i dostaviti putem linka elektronskom poštom na zugic@kss.rs. U tekstu istog mejl-a treba napisati podatke autora ili autorskog tima (ime, adresa i kontakt telefon), kao i šifru pod kojom učestvuju na konkursu. Ukoliko pojedinac / tim želi da konkuriše sa više rešenja, svako rešenje se dostavlja zasebno, pod različitim šiframa.

Konkurs je javan i otvoren je četiri nedelje od dana objavljivanja na zvaničnom sajtu KSS www.kss.rs sa pozivom za učešće.

Pristigla rešenja pregledaće žiri sastavljen od pet predstavnika košarkaškog saveza (predstavnika muške i ženske reprezentacije Srbije, kapitena muške i ženske seniorske reprezentacije Srbije i predstavnika rukovodstva KSS).

Rok za dostavu rešenja je 1.juni 2022. do 00 časova. Žiri će izabrati najbolja tri rešenja glasanjem, prostom većinom glasova članova i žiri prihvata pravo da ne prihvati nijedno od ponuđenih rešenja.

Rezultati konkursa sa tri izabrana rešenja će biti objavljeni u roku od pet dana tačnije 6. juna 2022. na internet stranici www.kss.rs i društvenim mrežama KSS

Konačnu odluku o pobedničkom idejnom rešenju doneće prošireni žiri koji će činiti devet članova (pet navedenih i još četiri predstavnika svih sektora KSS), a konačan rezultat biće objavljen 10. juna na sajtu www.kss.rsi društvenim mrežama KSS