Završeno!

ZVEZDA ZNA RIVALA U ABA PLEJ-OFU - IGRAĆE PROTIV LJUBIMCA DELIJA: Slovenci "počistili" Igokeu, spremno je polufinale!

Autor Dušan Ninković

Košarkaši slovenačkog kluba u dva meča rešili seriju protiv Igokee i stigli na megdan Zvezdi.

Izvor: MN Press

Košarkaši Cedevita Olimpije su nakon trijumfa na svom terenu savladali ekipu Igokee i na gostovanju u Laktašima (74:69), a taj trijumf im je dovoljan za plasman u polufinale ABA lige. Četvrtfinalne serije igrale su se na dva dobijena meča, a slovenački predstavnik pokazao je u 80 minuta košarke da je bolji tim.

Iako je večeras bilo oscilacija u igri tima Jurice Golemca, ekipa iz Ljubljane je bez velike drame u finišu susreta stigla do polufinala i plej-of serije protiv Crvene zvezde. Još se ne zna kada će ta serija početi jer nisu poznati svi učesnici polufinala, ali nema sumnje da će biti ogroman izazov za ekipu Cedevita Olimpije.

Oni su poslednjih meseci bili u impresivnoj formi, sve do šokantnog ispadanja iz Evrokupa od Burse koju predvodi Dušan Alimpijević. Sada je počeo oporavak od tog neuspeha, a pravo lečenje rana bilo bi iznenađenje protiv crveno-belih u polufinalu ABA lige. To će biti cilj iskusne i voema kvalitetne ekipe koja je doselekcijom tokom sezone značajno podigla formu.

Što se tiče večerašnjeg meča u Laktašima, ekipe su se konstantno smenjivale u vođstvu. Zanimljivo je da nijedan tim nije imao dvocifrenu prednost na ovom susretu, pošto je Igokea vodila devet poena razlike, a maksimalan prednost Cedevita Olimpije bila je osam poena.

Najefikasniji igrač u pobedničkom timu bio je Jogi Ferel sa 20 postignutih poena, a dvocifreni učinak imali su još Melvin Edžim (16), Džejkob Pulen (11) i Zoran Dragić (10). U poraženom timu najefikasniji bio je Dalibor Ilić sa 16 poena, a pratili su ga Voler (13) i Stivens (10).

Pred ekipom Cedevita Olimpije sada je polufinalna serija protiv Crvene zvezde, koja je aktuelni šampion u regionalnom takmičenju. Ti mečevi posebno emotivni biće za Jaku Blažiča, beka tima iz Ljubljane. Slovenački reprezentativac neke od najboljih sezona karijere proveo je u Beogradu, a sada će se protiv crveno-belih boriti za finale ABA lige.