BIĆE BURE!

MIŠKO ODBRUSIO HRVATIMA ZBOG ISTUPANJA IZ ABA LIGE: Otvoreno im je zapretio - Ako se to desi, ja ću dati sve od sebe...

Autor Milutin Vujičić

Poznati košarkaški agent Miodrag Ražnatović zapretio je hrvatskim klubovima povodom najave da bi mogli da napuste ABA ligu i zaigraju u slabijem takmičenju.

Izvor: MN Press

Po ko zna koji put pokrenula se tema o izlasku hrvatskih klubova iz ABA lige, a poslednji poslednji potres izazvao je legendarni hrvatski košarkaš i trener Aco Petrović objavivši formulare o "istupanju iz takmičenja".

Svi hrvatski klubovi treba da se izjasne do 13. maja da li će igrati u ABA ligi, u kojoj ponovo nisu bili konkurentni, tako da je novi predlog da učestvuju u regionalnom takmičenju "Alpe Adrija kupu", odnosno u FIBA Ligi šampiona i Evropa kupu. Na to je hitno reagovao i poznati srpski agent Miodrag Ražnatović.

Reagujući na Tviteru, Ražnatović je otvoreno zapretio hrvatskim klubovima da će zbog toga trpeti posledice.

"Potpuno je izvesno da ukoliko hrvatski timovi ne budu nastupali u ABA ligi, nego u AA i slično, ja ću dati sve od sebe da moji mladi klijenti odu u sredine i lige u kojima se mogu razvijati!", napisao je Ražnatović i dodao:

"To je moja obaveza! Takmičeći se u ovim ligama to sigurno ne mogu i ugušiće talenat koji imaju".

Nije tajna da Ražnatović vodi brigu o karijerama velikog broja igrača u regionu, a ukoliko Cibona, Zadar ili Split napuste takmičenje - snosiće direktne posledice zbog toga. Jasno je da nijednom agentu nije u interesu da njihovi igrači nastupaju u manje poznatim takmičenjima, a to svakako jeste "Alpe Adrija kup".

U pitanju je međunarodno takmičenje u kome igraju klubovi iz zemalja centralne Evrope. Formirano je 2015. godine i u njmu se takmiče timovi iz Austrije, Hrvatske, Češke, Poljske, Slovačke i Slovenije.

Ove sezone titulu je osvojio slovački klub Patrioti Ljevice, a u njemu su igrali i manje poznati hrvatski klubovi.