Pamti je po tituli

NOVI VLASNIK ČELSIJA DOBRO ZNA NAJLEPŠU SRPSKU KOŠARKAŠICU: Donela mu prvu titulu zajedno sa Crnogorkom! (FOTO)

Autor Nikola Lalović

Novi vlasnik Čelsija Tod Boli poseduje nekoliko klubova, a prvu titulu sa njima osvojio je 2016. godine.

Izvor: MNPress/Profimedia

Čelsi je konačno prodat i to američkom milijarderu Todu Boliju koji će od Romana Abramoviča preuzeti komandu nad klubom sa "Stamford Bridža". U transakciji vrednoj četiri i po milijarde evra ni evro neće ići u džepove ruskog biznismena, a kada se sve kompletira Boli će kupiti svoj treći sportski kolektiv.

On je takođe vlasnik bejzbol tima LA Dodžers, kao i WNBA ekipe LA Sparks. U Los Anđeles je doneo dve titule, a prvu 2016. godine kada su košarkašice LA Sparksa osvojile žensku NBA ligu. 

A u tom pobedničkom timu bila je i jedna od najlepših srpskih košarkašica! Te 2016. godine Ana Dabović je osvojila titulu u Americi, a sa njom u timu je bila i reprezentativka Crne Gore Jelena Dubljević.

Iako u šampionskoj godini nije imala veliku ulogu, prosečno je beležila 3 poena po meču u godini pre te Ana je bila odlična i davala je 8,8 poena prosečno po utakmici. 

Nova WNBA sezona je upravo počela, a naše dve košarkašice Nina Milić i Tina Krajišnik će ove sezone probati da ponovo uspeh Ane Dabović iz 2016.