Neverovatan je

HEROJ LIGE ŠAMPIONA - VEČNI MARSELINJO UERTAS: Ima 38 godina i doneo je ekipi MILION evra! I Srbin podigao trofej

Autor Mladen Šolak

Istorijski uspeh Tenerifa

Izvor: Profimedia

Košarkaši Tenerifa osvojili su FIBA ligu šampiona pobedom protiv Manrese u velikom finalu u Bilbau (98:87), pred više od 8.000 gledalaca. Heroj je bio neizbežni brazilski plejmejker Marselinjo Uertas, koji i u 38. godini blista i završio je meč sa 13 poena i čak 14 asistencija.

Titula je završila i u rukama srpskog košarkaša Dejana Todorovića, koji je u meču za trofej nastupio šest minuta, a najefikasniji igrač Tenerifa bio je nekadašnji šuter Olimpije iz Ljubljane, Sasu Salin, sa 18 poena. Takođe, pratio ga je odlični krilni centar Kajl Vildžer sa 17. Ipak, svi su ostali u senci bivšeg asa Baskonije, Barselone i Lejkersa, koji je profesionalnu karijeru započeo u rodnom Brazilu još 2001. godine.

Očekivano, sjajni Uertas napustio je halu sa MVP nagradom, koju je primio ogrnut u brazilsku zastavu:

Titula FIBA Lige šampiona tako je ostala u Španiji i treću godinu zaredom, jer je u prethodne dve sezone osvajao Burgos. U dosadašnjih šest izdanja takmičenja, čak četiri puta su trofej podizali timovi iz ACB lige, jer je u prvoj sezoni, 2016/17, takođe bio šampion Tenerife. Sada je vratio taj pehar i uz njega otišao kući sa čekom sa milionskim iznosom, dok će Manresu sigurno utešiti zarada od 400.000, koliko pripada vicešampionu.