OPREZ

ZVEZDA U LJUBLJANI TRAŽI PROLAZ U FINALE ABA LIGE! Radonjić opominje: Neke stvari moramo da popravimo!

Autor Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda gostuje Cedevita Olimpiji i traži drugu pobedu za plasman u finale regionalnog takmičenja.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda juri plasman u finale ABA lige u dva koraka. Prvi trijumf crveno-beli ostvarili su u Beogradu protiv Cedevita Olimpije i žele da ponove to i na gostovanju.

Već su otputovali u Ljubljanu gde će u ponedeljak (18.30 časova) pokušati da ponove uspeh iz srpske prestonice i da upišu drugi trijumf u polufinalnoj seriji. Sa druge strane je jasno da će domaći tim učiniti sve da to ne dozvoli.

Uoči te utakmice strateg srpskog tima Dejan Radonjić ima samo reči hvale na račun protivnika i zna šta njegovi puleni moraju da poprave.

"Očekuje nas drugi meč ove polufinalne serije, i apsolutno smo svesni velikog iskustva i kvaliteta koji poseduje ekipa Cedevita Olimpije. Imaju ozbiljan napadački potencijal i dosta igrača sa puno poena u rukama. Mi svakako moramo da budemo na drugoj utakmici u Ljubljani bolji u određenim segmentima igre u odnosu na prvi meč u Beogradu. Igrači Cedevita Olimpije kao domaćini imaće i podršku navijača u Ljubljani, a na nama je da u takvom ambijentu budemo spremni da naša energija, koncentracija i odgovornost u igri budu na adekvatnom nivou kako bi odigrali dobru utakmicu u ponedeljak", rekao je Radonjić.

Ognjen Dobrić je pozvao navijače da dođu i da pomognu ekipi u predstojećem okršaju.

"Znamo da nas čeka teška utakmica protiv motivisanog rivala koji ima svoj kvalitet i nemalo iskustvo. Igraju pred svojim navijačima, na svom terenu i sigurno će želeti da vrate seriju u Beograd. Pored dodatne energije koju će im dati podrška sa tribina, Cedevita Olimpija je ekipa koja u svojim redovima ima izvanredne individualce i napadače koji svakome mogu da ubace kada su u dobrom ritmu puno poena. Mi želimo da odigramo čvrsto u odbrani, da se borimo za svaku loptu i da odgovorimo na energiju i agresivnu igru domaćina. Pozivam i naše navijače da dođu i pruže nam podršku u ponedeljak uveče u Ljubljani, kao što su to činili i na utakmicama u Ljubljani i Novom Mestu prethodnih sezona, jer se zna da imamo veliki broj naših navijača u Sloveniji", zaključio je Dobrić.