AU!

OVAKO JE PARTIZAN IZGUBIO U PODGORICI! Srbin PRESUDIO crno-belima - ovaj koš je prelomio meč! (VIDEO)

Autor Nemanja Stanojčić

Partizan je izgubio od Budućnosti trojkom Vladimira Micova 3,9 sekundi pre kraja.

Izvor: Twitter/screenshot/ABA_League

Partizanova prva šansa za prolaz u finale ABA lige ostala je neiskorišćena. Imao je srpski tim priliku da reši sve i da dvokorakom ode u borbu za pehar u regionalnom šampionatu, ali nije to uspeo da iskoristi.

U dramatičnoj završnici je Budućnost pobedila (72:71), a presudio je Vladimir Micov. Nekadašnji košarkaš Partizana je na tri sekunde pre kraja meča pogodio trojku koja je donela pobedu domaćem timu. Odigran je nešto duži napad, Kendrik Peri se zaleteo ka obruču, video je usamljenog saigrača i dodao loptu, posle čega je usledio pogodak.

Micov je crno-beli dres nosio na kratko u sezoni 2006/07 i tada je za dva meseca uspeo da osvoji i domaći šampionat sa timom. Interesantno je da je tada igrao kao pozajmljeni igrač Podgoričana posle čega se vratio u crnogorsku prestonicu. Inače, bilo je priča i oko dolask Micova u tim Željka Obradovića...

Čelnici ABA lige još uvek nisu odredili termin odigravanja "majstorice", očekuje se da uskoro bude ozvaničeno kada će puni crno-beli "Pionir" videti meč u kojem će Partizan imati još jednu šansu za povratak u finale ABA lige posle devet godina.