POGLEDAJTE

KAKAV SNIMAK! DONČIĆ JE OVAKO DOMINIRAO SA 12 GODINA: "Sipa" trojke kao od šale, imao 54 poena i tripl-dabl! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte kako je Luka Dončić blistao i sa 12 godina i tako najavio veliku karijeru.

Izvor: Profimedia/Twitter/FIBA/Screenshot

Slovenački košarkaš Luka Dončić blista i ove sezone u NBA, pa je uspeo da odvede Dalas do finala Zapadne konferencije, iako njegovom timu niko nije davao prevelike šanse pred plej-of.

Maveriksi su prvo savladali Jutu, uprkos tome što je Dončić bio povređen jedan deo serije, dok su potom bili bolji i od najboljeg tima regularnog dela sezone. Finiks nije mogao da "slomi" Dončića i doživeli su poraz u majstorici, pa je tako ovih dana slovenački košarkaš prva tema u NBA.

Svi se i dalje čude kako neko sa samo 23 godine uspeva da dominira u NBA, posebno ako znamo koliko je skeptika bilo kada je dolazio 2018. godine iz Evrope.

Potcenjivao se njegov tinejdžerski staž u Real Madridu, sa kojim je bio osvajač i MVP Evrolige 2018, dok je godinu dana pre toga sa Slovenijom osvojio Eurobasket. Dončić je bio znatno zreliji od igrača svog godišta i to se posebno vidi na starim snimcima, kad je tek počinjao da igra košarku.

Na društvenim mrežama je tako iznenada postao viralan snimak na kome je Dončić zablistao kao 12-godišnjak na jednom turniru u Rimu. Ubacio je 54 poena i imao 11 skokova i deset asistencija...

Pogledajte!