Rutinski!

DONČIĆEV NAJGORI MEČ U PLEJ-OFU, OTKRILI SU REŠENJE ZA NJEGA: Golden Stejt "zalepio flaster", a Kari odmorio 2 četvrtine

Autor Dušan Ninković

Stef Kari je bio najbolji poejdinac prvog susreta finala Zapada, iako mu nije išlo u prve dve četvrtine, a Dončić je ponovo predvodio Dalas.

Izvor: Profimedia

Nakon što je Majami u prvom meču finala Istočne konferencije NBA lige savladao Boston, počela je serija i na Zapadu. Očekivano, Golden Stejt je bio uspešniji od Dalasa (112:87), iako su najveće zvezde Voriorsa prespavale dobar deo meča.

Istina, ni Luka Dončić u protivničkom taboru nije blistao. Bila je ovo njegova najslabija partija u plej-ofu, a ukoliko tim iz Teksasa planira da preokrene rezultat u seriji, Slovenac će morati da igra najbolju košarku u životu.

Golden Stejt - Dalas 112:87 (28:18, 26:27, 34:24, 24:18)

Da li će moći sam protiv Golden Stejta? Teško, jako teško.

Čak i kada Stef Kari i Klej Tompson odmore čak dve četvrtine, tim iz Kalifornije je mnogo bliži pobedi. Široka rotacija koju Stiv Ker ima na raspolaganju i čak sedam igrača sa dvocifrenim učinkom pokazuju koliko će težak zadatak imati mladi slovenački košarkaš u dresu Dalas Maveriksa.

Stiv Ker je imao taj luksuz da "žrtvuje" Endrjua Viginsa i na Dončića zalepi flaster, što je rezultiralo lošim procentima šuta i sa čak sedam izgubljenih lopti za prvu zvezdu Dalasa. U takvim okolnostima "Splash brothers" tandem može da prespava prve dve četvrtine, pa da se uključi tek u trećoj i tada samelje rivala.

Već do poluvremena bilo je devet poena prednosti, a kada su se svi aduti Voriorsa uključili u meč... Jednosmerna ulica koja Maverikse vodi u Teksas.

Stef Kari je bio najbolji pojedinac meča sa dabl-dabl učinkom, 21 poen i 12 skokova. U ekipi Golden Stejta su ga pratili Džordan Pul i Endrju Vigins sa po 19 poena, dok je Klej Tompson ubacio 15. Veoma važnu ulogu imao je trio Drejmond Grin, Kevin Luni i Oto Porter, jer su sva trojica ubacili po 10 poena Dalasu.

Naravno, u ekipi Maveriksa najbolji je bio Luka Dončić sa 20 poena, a Spenser Dinvidi (17) i Džejlen Branson (14) su mu bili najveća pomoć. Dvocifreni učinak ostvari je i Redži Bulok, sa 12 postignutih poena.

Boban Marjanović uopšte nije ulazio u igru na ovom meču, dok je Nemanja Bjelica za pet minuta na parketu imao jedan skok i dve asistencije. Zanimljivo, ovaj meč bio je okršaj i dvojice srpskih trenera pošto je Dejan Milojević deo stručnog štaba Voriorsa, dok Igor Kokoškov radi u Dalasu.

Pogledajte najzanimljivije detalje susreta:

Golden Stejt - Dalas 112:87
Izvor: YouTube/NBA Highlights