ALARM

SVI ČEKAJU JOKIĆA, A BOGDAN NEĆE IGRATI ZA SRBIJU!? Muka za Pešića - Bogdanović ima PROBLEM koji mora da reši ovog leta!

Autor Milutin Vujičić

Bogdan Bogdanović će najverovatnije morati na operaciju kolena i zato neće igrati za Srbiju na predstojećem Eurobasketu.

Izvor: MN Press

Dok se čitava Srbija pita da li će Nikola Jokić igrati za reprezentaciju na Eurobasketu, što je već dosadilo i našem selektoru Svetislavu Pešiću koji je počeo da se šali, stižu informacije o Bogdanu Bogdanoviću koje su vrlo zabrinjavajuće.

Sjajnog srpskog beka su tokom čitave sezone u NBA ligi mučile povrede, imao je problema sa desnim kolenom i zglobom leve noge i propustio dosta utakmica, tako da postoji mogućnost da Bogdan Bogdanović ne igra za reprezentaciju ovog leta, prenosi portal "Mozzart Sport".

To bi bilo prvi put od 2013. godine da Bogdan Bogdanović ne igra za reprezentaciju, odnosno letos nije učestvovao na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre jer je igrao plej-of NBA lige sa Atlantom.

Bol u kolenu koji ga je mučio bi mogao da se ukloni samo rutinskom operacijom, a to je najbolje učiniti između dve sezone. Upravo zbog toga bi Bogdanović mogao da preskoči nastup za Srbiju na Eurobasketu u septembru, što bi svakako bio veliki udarac za "orlove".

Ako bi pak igrao, KSS bi morao da plati veliko osiguranje za njega, a to sve nosi i veliki rizik od obnavljanja povrede koja bi ga na duže vreme odvojila na parketa.

To je između ostalog indirektno potvrdio i selektor Svetislav Pešić koji je tokom gostovanja na K1 poručio da će biti igrača koji će "možda morati na operacije" i da zbog toga neće igrati na Eurobasketu, ali nije želeo da daje preveliki značaj tome jer mu je najvažnije da napravi kolektiv.

"Nećemo da doživimo ono što smo prošle godine da smo pripreme za Olimpijske igre počeli sa četvoricom košarkaša i na kraju dođu Italijani i naprave dominaciju. I nas nema na OI. A u januaru iste godine, kada nisam bio selektor, zovu me novinari i kažu da li imamo šanse da osvojimo medalju... Samo sam im rekao da se nismo kvalifikovali. Loša priprema, loši rezultati. Moramo dobro da se pripremimo da bismo potencijal igrača pretvorili u najbolji rezultat", zaključio je selektor Srbije.